USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Стадіон «Авангард» у Луцьку повернули у комунальну власність міста

28 Вересня 2022 14:04
Стадіон «Авангард», що по проспекту Перемоги у Луцьку, повернули у комунальну власність міста.

Про це стало відомо під час засідання Луцької міської ради 28 вересня.

Як поінформував директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий, станом на сьогодні стадіон «Авангард» фактично не функціонує, але водночас його територія потребує належного догляду та фінансування.
Водночас Луцький міський голова Ігор Поліщук зазначив, що належне утримання споруд стадіону, а також заробітна платню персоналу (прибиральників, людей, які доглядають за травою, - ред). обходиться бюджету в 3 мільйони гривень щорічно.
Натомість, зі слів міського очільника, «Авангард» - це один із стадіонів, який може приймати заходи міжнародного рівня. Зокрема, за три дні змагань міжнародного рівня стадіон отримує компенсацію від спортивних організацій 150-200 тис. грн.

Разом із тим, мер наголосив, що після закінчення війни новий керівник повинен буде знаходити альтернативні джерела фінансування.

Луцькі депутати повернення «Авангарду» у комунальну власність міста підтримали, натомість за перейменування стадіону проголосували у більшості «проти».

«Сьогодні ми стадіон «Авангард» передали у комунальну власність міста. Відтепер ним буде опікуватися Луцька міська територіальна громада. Сподіваємось, що нам вдасться зробити цей стадіон центром спортивного життя, забезпечити його успішне функціонування для легкої атлетики, а у майбутньому – і для футболу», - прокоментував рішення депутатів Ігор Поліщук.
Він додав, що, на жаль, станом на сьогодні через воєнний стан футбол в Україні фактично поставлений на паузу, але «Авангард» буде повністю відкритим для лучан, зокрема, для тих, які бажають займатися бігом.

«Будемо думати, як долучати людей до спорту і при цьому використовувати територію стадіону. Інші міста, до прикладу Рівне, не мають власних стадіонів, тож роками їх будують, гроші просять у держави, залучають місцеві бюджети, інвесторів і не можуть збудувати. Нам у цьому плані дуже пощастило, адже місту стадіон подарували безкоштовно», - підкреслив мер.

Вікторія СЕМЕНЮК, фото Олександра ДУРМАНЕНКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коля Показати IP 29 Вересня 2022 07:00
Чий він був тоді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus