USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Обшуки ПриватБанку припинили на вимогу президента, - журналіст

8 Грудня 2017 13:44
Обшук в ПриватБанку зупинений на особисту вимогу президента. Спочатку гаранту дзвонила Гонтарева, а потім Порошенко дзвонив прокурорам і зажадав припинення обшуку.

Про це повідомляє журналіст Олександо Дубінський на своєму сайті.

Причина в тому, що в результаті цього обшуку може розкритися схема, за якою чиновники НБУ незаконно дали доступ росіянам з компанії Kroll до бази даних клієнтів ПриватБанку.

Про це прямо пишуть в доповідній на ім'я заступника голови НБУ Рожкової працівники юридичного департаменту Нацбанку.

Але, з якихось причин, в НБУ все одно приймають рішення дати доступ росіянам до бази даних ПБ, яка одразу йде в Росію.

Найцікавіше, що про сторонній доступ до своїх серверів не знали навіть самі працівники департаменту ІТ ПриватБанку. Тому викачування бази в РФ сприйняли як хакерську атаку, що й зафіксовано в їхньому службовому листуванні.

Доповідна про це на ім'я керівництва стала основою для звернення в прокуратуру - так і почалося зовсім непотрібне Нацбанку слідство, яке закінчилося обшуком в головному офісі у топ-менеджерів ПриватБанку.

Доповідна про це на ім'я керівництва стала основою для звернення в прокуратуру - так і почалася зовсім непотрібне Нацбанку слідство, яке сьогодні закінчилося обшуком в головному офісі у тому-менеджерів ПриватБанку.
Але чого ж так злякалися в Нацбанку, що підключили до справи навіть президента?

Слідство вже має повну картину схеми з виведення даних клієнтів банку - її ключовим фігурантом виявилися заступник голови НБУ Катерина Рожкова і такий собі Михайло Ластовський.
Ластовський - виконавчий директор з розслідувань і роботи московського офісу детективного агентства Kroll. Саме він здійснив копіювання бази даних клієнтів ПБ у Росію.

Факт незаконного доступу і подальшої витоку бази даних клієнтів ПБ - не тільки загрожує юридичними проблемами чиновникам Нацбанку, які передали доступ до банківської таємниці країні-агресору.

Порушення закону при видачі доступу до банківської таємниці перетворює отриману Kroll інформацію - в нелегітимну. Тобто, в таку, яка не може лягти в основу аудиторського звіту Kroll - так званого forensic audit ПриватБанку, на підготовку якого Нацбанк витратив сотні (!) мільйонів гривень.

Мабуть, з цієї причини публікація даного звіту переноситься вже протягом 2 місяців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus