USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Об'єднавчий собор в Україні відбудеться у грудні – Вселенський патріархат

19 Листопада 2018 11:23
Засідання Об’єднавчого собору в Україні відбудеться у грудні.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Вселенського патріархату, пише УНІАН.

«У процесі підготовки до засідання Святого і Священного Синоду з 27 по 29 листопада Вселенський Константинопольський патріархат повторює своє священне рішення надати томос на автокефалію Православній церкві в Україні», — йдеться у повідомленні.

«Підготовчий процес до Священної ради (Собору) Православної церкви в Україні продовжується, конкретна дата в грудні 2018 року буде представлена для підтвердження і оголошення Святим та Священним синодом Вселенського патріархату», — наголошується у повідомленні.

Як повідомлялося, Верховна Рада 18 жовтня ухвалила закон, згідно з яким Андріївська церква передається у безоплатне постійне користування Вселенському патріархату.

11 жовтня синод Вселенського патріархату ухвалив рішення надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликано Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського Патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об’єднання, утворивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 19 Листопада 2018 14:13
томос вимагав в попа варфоломея пеця - а тепер під томос шустро ліплять церкву.. клоуни...
Навуходоносор Показати IP 19 Листопада 2018 16:10
Власть занимается не интересами людей, не возрождением экономики и созданием рабочих мест, а "томосятиной", то-есть очередным расколом, который уже пройдет не по линии "Восток" - "Запад", а по душам человеческим. А ведь по Конституции церковь отделена от государства, власть забыла "Богу - богово, Кесарю - кесарево". Возмездие Творца неизбежно, ибо это Он сказал:"Аз воздам" ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus