USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

«Обирай житло»: чим важлива інфраструктура мікрорайону*

24 Квітня 2019 13:00
Купуючи житло, ми отримуємо не лише стіни, вікна, двері і дах над головою. Разом з помешканням ми отримуємо спільний під’їзд, територію, ліфти, внутрішньобудинкові комунікації. Але важливий і район, де розташований будинок, у якому будете мешкати.

Тож, на продовження циклу «Обирай житло» публікуємо черговий матеріал про те, на що варто звертати увагу під час виваженого і відповідального вибору нового помешкання. Ми вже розповідали як і навіщо перевіряти документи забудовника, чи варто звертати увагу на матеріали, з якого зводиться будівля, що треба знати про утеплення квартир, як забезпечити економне споживання енергоресурсів і до чого тут купівля житла, чому обираючи квартиру треба звертати увагу на вікна і котли. Цього разу мова йтиме про інфраструктуру.

Розберемося з терміном

Що таке інфраструктура? В загальноміському контексті, це сукупність різноманітних споруд та комунікацій, що забезпечують загальні умови і нормальне функціонування економічної, соціальної, екологічної та інших галузей життєдіяльності суспільства, його відтворення і розвиток. Якщо говорити про інфраструктуру мікрорайону, то, простіше кажучи, це дороги, зупинки громадського транспорту, магазини і торгові центри, розташовані тут, медичні заклади, школи, дитсадки, заклади громадського харчування (кафе, ресторани) і побутового обслуговування (перукарні, швейні ательє, ремонт взуття і под.)

Чи важливо знати про інфраструктуру мікрорайону, коли обираєте де придбати житло? Однозначно так!
Заглянути у майбутнє

Давайте змоделюємо ситуацію: ви розглядаєте варіант купівлі квартири за містом. Але працюєте, приміром, в центрі Луцька. Тоді прорахуйте, скільки часу вам буде потрібно витратити на дорогу з дому на роботу і назад та скільки на це піде коштів (або на громадський транспорт, або ж на бензин, якщо у вас власне авто). А тепер цю цифру помножте на кількість робочих днів у році і будете знати суму, яку додатково може потягнути таке місце розташування вашого житла. Щоправда, є й міські мікрорайони, звідки добиратися може бути довго і проблематично. Тому все індивідуально.

Міркуємо далі. У вас є діти. Потрібно подбати про те, щоб вони могли відвідувати дитсадок чи школу. Якщо ви вирішите їх водити в навчальний заклад ближче до роботи, то вам доведеться оплачувати і проїзд дитини шкільного віку. Якщо ж ваші діти підуть в ДНЗ чи ЗОШ біля дому, з’ясуйте кількість місць в садочку, чи влаштовує вас школа, її матеріально-технічне забезпечення, її рейтинг за результатами ЗНО. Врахуйте також відстань від дому до школи. Не забувайте і про позашкільні заняття: спортивні секції, танцювальні студії, художні гуртки тощо.

Комфорт уже сьогодні

Не менш важливо знати про те, де розташовані найближчі медичні заклади, чи є поруч амбулаторія сімейної медицини. Звичайно, було б чудово, щоб неподалік були і заклади торгівлі, де можна не лише придбати хліб та молоко, а й зробити серйозніші покупки, щоб не витрачати багато часу на дорогу.
Окремо варто згадати про саму дорогу. Однозначно, хороші асфальтовані дороги значно кращі, аніж бездоріжжя, для вашого автомобіля. Якщо ж плануєте користуватися громадським транспортом, варто дізнатися як далеко розташована зупинка, який графік рейсів. Здавалось би дрібниці, але насправді вони теж мають значення для комфортного життя. Адже витрачений час не повернути. Тому «розвідати» про інфраструктуру мікрорайону перед купівлею квартири аж ніяк не завадить.

ЖК «Caramel Residence» – все поруч

Для того, щоб нові мешканці не відчували дискомфорту і полюбили своє житло, компанія ЛДБК ретельно підходить до того, де саме мають бути розташовані зведені нею новобудови. Найновіший проект – ЖК «Caramel Residence», який будується на вулиці Конякіна.
Завдяки вигідному розташуванню, тут зручна транспортна доступність до основних районів міста і комфортний доступ до інфраструктурних об’єктів Луцька. Максимум за 30 хвилин можна доїхати у будь-який мікрорайон міста.

Зовсім поруч знаходиться повний комплекс побутових послуг, дитячі садочки, школи, вищі навчальні та медичні заклади, кафе, банківські установи, супермаркети. За п’ять хвилин можна дістатись громадським транспортом до автовокзалу, залізничного вокзалу, «Північного» або «Завокзального» ринків. Тож з огляду інфраструктури мікрорайону цей комплекс вирізняється продуманістю та комфортом.


Беззаперечною перевагою цього житлового комплексу є його унікальне місце розташування, адже буквально за 50 метрів – великий парк, площею у 8 гектарів. Цей зелений острівець серед міської метушні не просто забезпечить чудовий краєвид, а й стане улюбленим місцем для прогулянок з дітьми, вранішніх пробіжок, спокійного відпочинку після напруженого дня або ж пікніку на вихідних. Подібне поєднання міського комфорту з тишею заміського парку і чистим повітрям – рідкість в сучасному місті. Тому для тих, хто цінує комфортне життя в майбутніх помешканнях – це ідеальне місце.


Довідково:

«Обирай житло» - спільний проект Будівельної компанії ЛДБК та Інформаційного агентства Волинські Новини, покликаний допомогти правильно обрати волинянам помешкання для комфортного майбутнього і не помилитися з вибором. Всі нюанси вибору житла від перевірки документів компанії-забудовника до економічних підрахунків вартості майбутніх комунальних послуг - в серії статей на шпальтах видання. Ми - за чесне і відповідальне будівництво, адже ми зводимо наші будинки для того, щоб у них вирувало життя, і нам не байдужа наша репутація. Секретами правильного вибору

ми будемо ділитися з читачами, щоб вони аналізували інформацію та не потрапляли в пастки аферистів і завжди вмикали критичне мислення напередодні відповідального вибору - купівлі власної квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus