USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Обирай житло»: надійні вікна – економія тепла і коштів*

14 Березня 2019 08:00
Плануючи придбати житло в новобудові, доводиться враховувати силу-силенну нюансів. Покупка квартири – важливий і виважений крок, адже від того, наскільки вона виявиться вдалою залежить майбутній комфорт життя у цьому помешканні.

Тож продовжуємо цикл інформаційних матеріалів під назвою «Обирай житло», створеному в партнерстві Інформаційного агентства Волинські Новини та Будівельної компанії ЛДБК.

Ми вже розповідали про важливість перевірки документів забудовника, на що треба звертати увагу, ще на стадії будівництва, чим важливий фундамент та матеріал будівництва. Також важливо звертати увагу на енергоефективність будівель та деталі утеплення фасадів: матеріал, технологію.

Проте утеплені фасади це ще не 100% запорука економії енергоресурсів. Як свідчать дані енергоадиту, 20-30% тепла втрачається через вікна. Тому якісні вікна – це теж важлива деталь квартири. Отож для того, аби не переплачувати двічі, потрібно зважати на те, які вікна встановлює забудовник, у якого плануєте придбати житло.

Панорамні вікна

Сьогодні дуже модно встановлювати у квартирах величезні, на всю стіну панорамні вікна. Безумовно, виглядають вони дуже ефектно та елегантно. А якщо за вікном ще й гарний краєвид (саме якщо, бо за умови високої щільності забудови, не всі будинки можуть похвалитися приємною для ока картиною за вікном), то взагалі перехоплює дух. А в сонячний літній день в кімнаті з панорамними вікнами – чудове денне освітлення.

Проте ця краса має низку своїх недоліків. Річ у тім, що такі вікна підходять для теплого клімату. Чим більша площа віконної рами – тим більші тепловтрати, тим холодніше у квартирі. Відповідно – потрібно більше коштів витратити на газ, аби взимку в приміщенні було тепло. Навіть якщо у вас будуть встановлені склопакети найновіших розробок, витрати на тепло зростуть мінімум на 25%. Адже згадані панорамні вікна родом з Провансу, де в найхолоднішу пору року на вулиці +7 градусів за Цельсієм.
Крім того, краса таких вікон закінчиться, щойно на них осяде бруд. Такі конструкції потрібно тримати постійно чистими. Можна тільки уявити наскільки довше мити панорамне вікно, площею в цілу стіну, порівняно зі стандартним вікном. На цю процедуру доведеться витратити півдня. А часом взагалі доводитиметься наймати професійних мийників вікон, а це – додаткові витрати.

І ще один важливий момент: сім’ям з дітками доведеться обирати між красою і безпекою дітей. Адже панорамні вікна небезпечні для допитливих чомучок. Задля безпеки малюків, варто встановлювати з внутрішнього боку перегородки, висотою 50-60 сантиметрів. Тож і вигляд з вікна зміниться.

Тоновані вікна

Ще один тренд – «дзеркальні» вікна з напиленням, які мають енергозберігаючу функцію, захищають від ультрафіолету, дозволяють сховати від чужих очей те, що відбувається всередині приміщення.

Але при виборі таких склопакетів треба пам’ятати, що занадто тоновані шибки знижують рівень освітлення і прогрівання приміщень. Загалом вони поглинають до 20% світла, тож в такому помешканні доведеться раніше вмикати світло. І за електроенергію доведеться заплатити більше.

У середньому в нашому північно-західному регіоні України 1700-1800 годин сонячного сяяння. Це – всього 20% річного часу і це важливо пам’ятати при виборі вікон.

ЛДБК обирає вікна Rehau

Маючи багаторічний досвід, у будівельної компанії ЛДБК вже давно є свої перевірені партнери. Серед них - компанія Rehau, яка постачає вікна для будинків, зведених цією компанією. І саме ці вікна монтують під час будівництва ЖК «Caramel Residence», що зводить ЛДБК на вулиці Конякіна.

Німецький виробник вікон подбав про теплоопір конструкцій, який забезпечується п’ятикамерним віконним профілем. Також економити буде двокамерний склопакет. Саме скло має покриття, яке не дозволяє теплу виходити назовні. До слова, державними будівельними нормами передбачено, що коефіцієнт тепловіддачі має бути 0,75. А у вікон Rehau він навіть вищий – 0,80.
Крім цього, вікна мають компактні та стандартні розміри, які забезпечують комфортне освітлення у квартирах. А монтує вікна ліцензоване підприємство «Реноме-Партнер», яке дає п’ять років гарантії на свої послуги.

***

Враховуючи вище вказане, варто не забувати, що неправильно підібрані та встановлені вікна можуть виявитися великим джерелом тепловтрат у будинку і причиною високої квартплати. Тому, обираючи житло потрібно пам’ятати: надійні якісні вікна – це не тільки джерело природнього освітлення, а й тепло, комфорт і економія ваших коштів.

Довідково:

«Обирай житло» - спільний проект Будівельної компанії ЛДБК та ІА Волинські Новини, покликаний допомогти правильно обрати волинянам помешкання для комфортного майбутнього і не помилитися з вибором. Всі нюанси вибору житла від перевірки документів компанії-забудовника до економічних підрахунків вартості майбутніх комунальних послуг - в серії статей на шпальтах видання. Ми - за чесне і відповідальне будівництво, адже ми зводимо наші будинки для того, щоб у них вирувало життя, і нам не байдужа наша репутація. Секретами правильного вибору ми будемо ділитися з читачами, щоб вони не потрапляли в пастки аферистів і завжди вмикали критичне мислення напередодні відповідального вибору: купівлі власної квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus