USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Обирай житло»: комплектація квартири в новобудові*

25 Березня 2019 08:00
Вартість квадратного метра в новобудовах Луцька варіюється в середньому від 11 до 15 тисяч гривень, якщо вірити рекламі на міських білбордах. Чимало лучан замислюються: а чому саме так? Чому один забудовник виставляє одну ціну, а інший – вищу? Відповідь насправді тут дуже проста: багато залежить від собівартості цього ж таки квадратного метра. І суттєвий відсоток собівартості належить комплектації квартири.

Тож, пропонуємо читачам черговий матеріал з циклу «Обирай житло», покликаний допомогти лучанам у виборі нових помешкань. Сподіваємось, опублікована інформація допоможе ретельно проаналізувати варіанти, які пропонують забудовники в місті та обрати найкращий і найоптимальніший варіант. Ми вже розповідали в одному з матеріалів про те, як перевірити забудовника та його документи, аби не помилитися з вибором і не натрапити на аферистів як було з «Еліта-центром». На черзі – розповідь про комплектацію квартири. І тут теж є чимало нюансів.

Що кажуть ДБН

Державні будівельні норми сьогодні чітко регулюють, до прикладу, клас енергоефективності, який повинна мати будівля, а ось поняття «базова комплектація» у них доволі розмите. В результаті забудовники часто користуються невизначеністю і слабкою конкретикою цього поняття, тож базова комплектація квартири може суттєво різнитися, залежно від компанії. І від цього, звісно, залежить ціна квадратного метру. Але варто пам’ятати: чим менша комплектація квартири – тим більше коштів доведеться витратити на ремонт перед заселенням.
Згідно з державними нормами, забудовник повинен звести стіни, вкласти дах, встановити вікна та двері, ліфти, підвести до квартири комунікації. А ось вже решта деталей залишається на власний розсуд компанії, яка зводить цей будинок.

Де шукати комплектацію в договорі

Напевне кожен, хто купує власне житло, бажає якомога швидше в нього заселитися. Але, якщо ви не замовляли оселю «під ключ», то до заселення ще доведеться витратити час і ресурси на її впорядкування: фарбування стін чи поклейку шпалер, укладання плитки, ламінату чи паркету. На жаль, власники нових помешкань часто про це не задумуються, поки не прийде безпосередньо час ремонту. Але враховувати комплектацію квартир, яку пропонує забудовник, потрібно завчасно.

В інвестиційному договорі окремим пунктом, чи розділом, чи додатковою угодою має бути «картка технічних рішень», де якраз і описані всі нюанси комплектації. Тому цю частину потрібно дуже прискіпливо вивчити. Тоді під час прийому квартири ви зможете проконтролювати чи дотримався забудовник всіх умов і вас не чекатимуть неприємні сюрпризи.

Наприклад, у картці вказано, що мають бути встановлені поліпропіленові труби, а натомість встановлені металопластикові. Тоді ви маєте повне право вимагати від забудовника замінити труби на заявлені.

Крім того, цей розділ треба вивчити ще й тому, що часто забудовники вписують щось одне, а решту «забувають». Наприклад, в картці може бути вказано, що комунікації підведені до квартири. Це означає, що в квартирі не буде розводки електрики, сантехніку (йдеться про труби) теж треба буде укладати в квартирі за власний кошт. Тож обов’язково треба вчитуватися в кожну літеру договору.

Чим часто «грішать» забудовники

Неякісні вікна, чорнова стяжка, дешеві котли – це аж ніяк не повний список, з чим може зіткнутися покупець квартири в новобудові, якщо детально не проаналізує комплектацію квартири. Відповідно такі сюрпризи понесуть додаткові затрати. Тому зупинимося детальніше на деяких аспектах.

Вікна. В попередній статті ми детально описували вікна та їх види, плюси та мінуси. Дуже часто після заселення люди починають першочергово міняти віконні рами. А все тому, що там встановлені неякісні, дешеві конструкції, використовується неякісна фурнітура. Тому потрібно, по-перше, вимагати сертифікати якості на них. В ідеалі, на них ще має бути гарантія. А по-друге, коли ви будете приймати квартиру, обов’язково перевірте, як ці вікна відкриваються, чи немає пошкоджень, чи вони якісно встановлені.
Двері. Не менш часто після заселення міняють двері, тому що встановлені не влаштовують власників. От і виходить, що за двері вони платять двічі: перший раз забудовнику, а другий раз – виробнику нових дверей, на які замінили «стандартні». От і виходить: зекономили на вартості квадратного метру, а натомість витратили ще більше грошей.

Комунікації. В будівельних нормах вказано, що комунікації мають бути підведені до помешкання. А от чи розведена електрика всередині, чи укладені труби, чи встановлена сантехніка, і яка, чи встановлені якісні розетки – це залишається знову ж таки на розсуд забудовника. Нерідко є випадки, коли електрика не розведена в квартирі, що треба ще укладати труби, або замінювати на якісніші. Здавалось би, дрібниці: що ж тут такого, невже одна-дві розетки чи метр труби щось змінять? Але люди, які вже робили ремонт в своїх помешканнях чудово знають: якщо все підрахувати разом, то якраз за ці «дрібниці» набігає чимала сума.

Стяжка та штукатурка. Квартиру вам можуть продати як з чорновою так і з фінішною штукатуркою та стяжкою. Якщо обрати перший варіант – чорнову, то квадратний метр, зазвичай, буде дешевший (хоча і не факт), але ж доведеться ще купувати чимало мішків з сумішами і витрачати свій час на те, аби вирівняти підлогу та стіни, перш ніж укладати плитку, клеїти шпалери. Або ж платити гроші ремонтникам. А ось якщо в квартирі передбачена фінішна штукатурка – стіни вже можна буде оформлювати за вашим бажанням.

Котел. Про те, наскільки це важливий елемент нового помешкання, ми обов’язково напишемо детальніше в одному з наступних матеріалів. Але зараз варто зазначити декілька слів. Якісний котел – це запорука вашого комфорту вдома. Тому він має бути економний та довговічний. Вимагайте документи та повну інформацію про виробника. З’ясуйте, у якій країні збирали котел, які деталі – пластикові чи металеві.

Батареї та прилади обліку. Зазвичай усі квартири в сучасних новобудовах вже обладнані приладами обліку: лічильниками на газ, електрику, воду. Але це теж треба уточнювати. Крім того, варто довідатися, які в квартирі встановлені батареї (розмір, матеріал), адже від цього також в майбутньому залежатиме комфортне проживання у помешканнях.

Матеріал будівництва та утеплення. Звісно, потрібно звертати увагу на те з чого збудований ваш будинок. Важливо також звертати увагу на систему утеплення, адже часто забудовники намагаються здешевити об’єкт і економлять на цьому важливому питанні. Якщо ці нюанси не враховувати, не аналізувати всю картину вцілому – згодом доведеться ще витрачати кошти на додаткове утеплення, на заміну вікон, та й , зрештою, віддавати чималу суму за квартлату.

Під’їзд. Саме так, разом з новою квартирою ви отримуєте не лише стяжку, вікна, розетки всередині помешкання. Власники квартир стають і співвласниками всього багатоквартирного будинку, у якому ліфти, сходові клітки, та й навіть вхідні двері до під’їзду – спільні.
Тому важливо з’ясувати чи все всередині буде готове для заселення, чи бува, не потрібно буде новим мешканцям витрачати кошти на ремонт і фарбування всередині під’їзду, на домофон, облаштування пандусів для візків і подібні важливі речі.

Яка комплектація квартир в ЖК "Caramel Residence«

Будівельна компанія ЛДБК дбає про своїх клієнтів, тому ЖК «Caramel Residence», який зводиться на вулиці Конякіна – це втілення сучасних енергозберігаючих технологій, покликаних економити енергоресурси та кошти мешканців. Будинок збудований з якісної червоної керамічної цегли, фасади вже утеплені за сучасними технологіями Baumit.
У квартирах встановлені якісні сертифіковані вікна Rehau, з 5-ти камерної профільної системи та з 2-х камерним склопакетом, які зберігатимуть тепло в оселях. Фірма, яка їх монтує, надає 5-річну гарантію. Двері Milano теж не доведеться замінювати, оскільки вони відповідають всім сучасним вимогам. Вони протиударні, виготовлені із посиленого металу, оздоблені МДФ накладками товщиною 12мм, звукоізоляція виконана з мінераловатних плит. Двері укомплектовані двома якісними замками, вічком, антизрізами, та завісами на підшипниках.
Індивідуальне опалення забезпечуватиметься економними котлами німецької фірми «Vaillant», яка має надійну репутацію на європейському ринку. Вони енергоощадні, невеликі і прості в експлуатації, дозволяють істотно економити енергію, забезпечують відмінну тепло- і звукоізоляцію, практично безшумні. А ще – довговічні, оскільки мають мідний первинний теплообмінник, а не пластиковий. Також в помешканнях комплексу є регулятори котла, які дозволяють економити до 30% газу. А ще в кожній кімнаті вмонтовані стальні панельні радіатори. Є лічильники на газ, воду та електрику.

В квартирі встановлені сучасні поліпропіленові труби, які значно якісніші та довговічніші, аніж металопластикові аналоги. В квартирах розведена електрика, змонтована мідна електропроводка, встановлені вимикачі та розетки польського виробництва

Також в комплектацію квартири в ЖК «CaramelResidence» входять високоякісні цементно-вапняна штукатурка та цементно-піщана стяжка, виконана з напівсухої цементно-піщаної суміші М 150.
У кожному під’їзді встановлені металеві двері, до кожної квартири проведено кабель з можливістю підключення відеодомофону. Відеоспостереження передбачено перед кожним під’їздом та на території будинку. Всередині вже змонтовані поштові скриньки, на першому поверсі є місце для консьєржа. В будинках комплексу встановлені сучасні безшумні ліфти, виготовлені ВАТ «Могильовліфт», вантажопідйомністю 400 кг, укомплектовані кабінами в дизайні «супер-престиж».

Більше деталей деталі про квартири в комплексі можна отримати за адресою: м. Луцьк, вул. Ветеранів, 22, або за телефонами (066) 089 74 18, (095) 888 94 00, (068) 888 94 00.

Довідково:

«Обирай житло» – спільний проект Будівельної компанії ЛДБК та Інформаційного агентства Волинські Новини, покликаний допомогти правильно обрати волинянам помешкання для комфортного майбутнього і не помилитися з вибором. Всі нюанси вибору житла від перевірки документів компанії-забудовника до економічних підрахунків вартості майбутніх комунальних послуг – в серії статей на шпальтах видання. Ми – за чесне і відповідальне будівництво, адже ми зводимо наші будинки для того, щоб у них вирувало життя, і нам не байдужа наша репутація. Секретами правильного вибору ми будемо ділитися з читачами, щоб вони аналізували інформацію та не потрапляли в пастки аферистів і завжди вмикали критичне мислення напередодні відповідального вибору – купівлі власної квартири.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus