USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Одна із волинських ОТГ хоче змінити центр громади

13 Березня 2019 12:21
Жителі Війницької ОТГ хочуть перенести центр громади у село Березовичі (Володимир-Волинський район). Таку думку людей сільський голова новоствореної Війницької ОТГ Сергій Вербицький озвучив під час зустрічі із народним депутатом Ігорем Гузем, коли парламентар працював у селах Березовичівського старостинського округу, інформує прес-служба нардепа.

Наразі центром громади є село Війниця, що знаходиться у Локачинському районі. За словами сільського голови, після створення ОТГ виникла проблема, адже центральна садиба не відповідає вимогам Методики створення спроможних територіальних громад, тому - не готова виконувати адміністративні функції, та, й саме приміщення сільради знаходиться без опалення, а стіни покриті сирістю. У селі Березовичі є більше можливостей розташувати адміністративні приміщення. Ще одним вагомим аргументом для зміни центру громади він назвав те, що коли Березовичі стануть центральною садибою, тоді декілька сільрад Локачинського району готові доєднатися.

«Такого прецеденту в Україні ще не було, однак, можна спробувати вивчити на законодавчому рівні, чи є така можливість. Закон прописаний так, що сільради, які об'єдналися не можуть вийти з ОТГ, а ось про зміну центральної садиби ніяких заборон не вказали. Якщо громада буде підтримувати цю ініціативу, тоді й я включуся в цей процес», - прокоментував Ігор Гузь.


При утворенні Війницької ОТГ голів сільських рад, які об’єднувались, експерти попереджали, що вони порушують Методику створення спроможних територіальних громад, тому Кабмін не вніс змін до Перспективного плану формування спроможних ОТГ. Але, враховуючи чинне законодавство щодо добровільності об’єднання, Війницькій ОТГ призначили вибори у заявленому форматі. Тепер доводиться усім виправляти помилки.

Ще один момент – Березовичівський старостинський округ може бути виокремлений із виборчого округу № 19, і його територія буде належати до іншого округу, а при реформуванні районів – і до іншого району.

До складу Війницівської ОТГ, яку створили у грудні 2018-го, увійшли три сільські ради: Війницька - села Війниця, Губин, Павловичі, Михайлівка, Тумин та Озютичівська – Озютичі та Запуст (Локачинський р-н), Березовичівська - Березовичі, Бегета, Бобичі, Міжлісся, Хворостів та Яковичі (Володимир-Волинський р-н).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus