USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Одружуватись українки зможуть лише з 18 років

8 Квітня 2012 11:29
Відсьогодні в Україні набув чинності закон, згідно з яким одружуватись молодим людям можна лише з 18 років.

Про це інформує ТСН.

Раніше шлюбний вік для жінки становив 17 років, для чоловіка - 18.
Варто зазначити, що одружитися можна і раніше, але тільки за рішенням суду. Так, за заявою особи, яка досягла 16 років, суд може дати право на шлюб, якщо буде встановлено, що це відповідає її інтересам.
Раніше одружитися через суд можна було з 14 років.

Дія закону не поширюється на осіб, які подали заяву про укладення шлюбу до набуття чинності закону. Закон про «Про внесення змін до Сімейного кодексу України щодо підвищення шлюбного віку» парламент ухвалив 15 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
оксана Показати IP 8 Квітня 2012 18:53
українки можуть заміж виходити а не одружуватись. ви що тупі, шановні модератори?
Мирослав Ватащук до оксана Показати IP 8 Квітня 2012 19:08
Ви помиляєтеся. ОДРУЖИТИСЯ НА КОМУСЬ , ОДРУЖИТИСЯ З КИМОСЬ одружитися на комусь чи одружитися з кимось? Ще на початку минулого сторіччя наш видатний історик Михайло Грушевський звертав увагу на те, яким шляхетним – демократичним, гуманним і логічним – є український вислів Іван одружується з Орисею. А згодом Іван Огієнко у “Стилістичному словнику” наголошував: “Оминайте знахідного часу (русизм), уживайте частіше родового часу! Пишіть і говоріть цього вечора (а не в цей вечір); не вживайте оженився на вдові, треба: оженився зо вдовою. Не кажіть віддалася, але: одружилася, вийшла заміж”. http://slovopedia.org.ua/30/53406/25631.html
SPIKER Показати IP 9 Квітня 2012 02:14
респект,Мірику...не дарма ж навіть на листівках пишуть-з одруженням,а не з замуженням...:-)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus