USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Оголосили підозру судді, який на смерть збив нацгвардійця у Києві

26 Травня 2023 21:03
Голові Макарівського районного суду Київської області Олексію Тандиру, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця Вадима Бондаренка на блокпосту, оголошено підозру.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

«За дорученням заступника Генерального прокурора та за процесуального керівництва Київської міської прокуратури повідомлено про підозру голові одного з районних судів Київської області за фактом вчинення смертельної ДТП у стані алкогольного сп’яніння (ч. 3 ст. 286-1 Кримінального Кодексу України)», – йдеться у повідомленні.

Також прокуратура скерувала звернення до Вищої ради правосуддя із поданням про надання згоди на утримання судді під вартою.

Як повідомляли, в ніч на 26 травня у столиці суддя наїхав на військовослужбовця Національної гвардії. Від отриманих травм чоловік загинув на місці ДТП.

За кермом був голова Макарівського райсуду Олексій Тандир. За даними соцмереж, він був сильно напідпитку, а зараз намагається це приховати. ДБР змусив суддю здати біологічні матеріали – суд ухвалив відповідне рішення.

Пізніше стало відомо, що в загиблого троє дітей, а його батько і брат воюють з окупантами. Загиблого хлопця звати Вадим Бондаренко, він родом із Черкаської області і з початку війни проходив строкову службу.

Як інформує аналітичний центр Фундація Dejure, Тандир раніше допомагав відмазувати свого колегу у справі про спричинення ДТП. Зокрема, у 2021 році він допоміг судді Києво-Святошинського райсуду Дмитру Усатову уникнути відповідальності за ст. 124 КУпАП (спричинення ДТП). А за ст.130 КУпАП (п’яне водіння) Усатова відмазав суддя Печерського райсуду Олег Білоцерківець, бо закрив справу за строками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Товариш Показати IP 27 Травня 2023 08:33
на передову с*ку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus