USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Окупанти планують хімічні атаки на Маріуполь й продовжують примусово вивозити українців у Росію

11 Квітня 2022 21:00
Підконтрольні Кремлю бойовики публічно підтвердили наміри Росії здійснити хімічну атаку на Маріуполь.

Про це заявив терорист "Народної міліції ДНР" Едуард Басурін, пише УНІАН.

До хімічної атаки можуть вдатися, щоб захопити завод "Азовсталь", де нібито ховаються "націоналісти".

"Там підземні поверхи, тому брати цей об'єкт штурмом сенсу немає. Тому що можна покласти велику кількість своїх солдатів, а противник втрат як таких не понесе. Тому на даний момент треба розібратися з блокуванням цього заводу, знайти всі виходи і входи в принципі, це можливо зробити. А після цього вже звернутися, я думаю, до хімічних військ, які знайдуть спосіб, як викурити кротів зі своїх нір", заявив Басурін.

Як відомо, армія РФ й надалі намагається взяти Маріуполь під повний контроль. 11 квітня ворог продовжив штурм у районах заводу "Азовсталь" і морського порту.

Захоплення Маріуполя є важливим завданням росіян у боях за схід і південь України.

З початку блокади російськими окупантами Маріуполя вже загинули десятки тисяч тамтешніх мешканців.

За даними міської ради, рашисти розгорнули мобільні крематорії, щоб приховати докази своїх злочинів проти цивільних.

Крім того, за даними Уповноваженої Верховної Ради України з питань прав людини Людмили Денісової, на сьогодні підтверджено дані про 33 тисячі маріупольців, яких примусово вивезли до Росії та тимчасово окупованих районів Донецької області.

Вона наголосила, що рівень терору російськими окупантами Маріуполя б'є всі нацистські рекорди.

"При цьому ЗМІ країни-агресора, посилаючись на джерела у військових відомствах РФ, рапортують про понад 700 тисяч осіб, вивезених окупантами до Росії, з них понад 131 тисяча – діти. З Маріуполя за період війни вивезено 134 тисячі людей", – повідомила вона.

В окупованих частинах міста наразі триває "жорстка зачистка мирних жителів, яка проводиться за сприяння місцевих колаборантів", наголосила Денісова. Саме вони, підкреслила омбудсмен, "передають окупантам дані маріупольців, зокрема працівників державних установ та правоохоронних органів".

"Свідки повідомляють, що рашистські гвардійці та "кадирівці" проводять незаконні арешти, затриманих піддають тортурам та страчують за будь-який прояв проукраїнської позиції. Частина містян потрапляє до фільтраційних таборів, зараз там перебувають близько 10 тисяч осіб. Процедури проходять повільно, адже ворог зацікавлений у прикритті своїх позицій живою силою – мирними маріупольцями", – наголосила Денісова.

Також не припиняються обстріли залишків житлових кварталів, у місті не вщухають пожежі.

"Дії рашистської армії в Маріуполі – це акт геноциду українського народу, відповідно до Конвенції про запобігання злочину геноциду та покарання за нього та статті 6 Римського статуту міжнародного кримінального суду", – наголосила Уповноважена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus