USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Волині зафіксували щонайменше три випадки Омікрону

26 Січня 2022 12:15
На території області зафіксували три випадки захворювання на штам коронавірусу Омікрон.

Про це під час брифінгу 26 січня поінформувала заступниця голови ОДА Людмила Тимощук.

З її слів, у лабораторіях на Волині не проводять аналізів на виявлення штамів коронавірусної інфекції, однак біоматеріали хворих відправляють у столичні референс-лабораторії Центру громадського здоров'я, де за допомогою методу секвенування виявляють той чи інший штам.

Читати ще: Розмножується в бронхах у 70 разів швидше: штам «Омікрон» порівняли з «Дельтою»

«Усі підозрілі випадки ми відправляємо на Київ. Офіційних даних у мене ще немає, але я точно знаю, що було зафіксовано три випадки. Коли був перший, у мене інформації немає», - зазначили спікерка.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини інформувало про те, що COVID-штам «Омікрон» краще оминає антитіла, сформовані після хвороби, ніж ті, що з’явилися внаслідок вакцинації. Вчені провели перший у світі структурний аналіз його шипоподібного білка на молекулярному рівні.

Натомість, керівник Інституту алергології та інфекційних захворювань і головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі в ефірі телеканалу CNN розповів, що із серйозними наслідками коронавірусу зіштовхнуться саме нещеплені громадяни, по яких Омікрон завдасть головного удару. Як вважає інфекціоніст, захворіють на Омікрон також і ті, хто вакцинувався. Однак у них перебіг захворювання буде значно легшим, з мінімальними ризиками госпіталізації та смерті.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus