USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Розмножується в бронхах у 70 разів швидше: штам «Омікрон» порівняли з «Дельтою»

16 Грудня 2021 18:59
COVID-штам «Омікрон» розмножується у бронхах приблизно в 70 разів швидше, ніж вихідна та Delta-версії коронавірусу.

Про це йдеться у дослідженні, що було проведене командою з Університету Гонконгу, пише УП з поисланням на The Guardian та Reuters.

Вчені заявили, що така властивість «Омікрорну» може призвести до легшої передачі інфекції.

Водночас у легенях новий варіант розмножується в 10 разів повільніше, що, зі слів авторів дослідження, може бути індикатором менш тяжкого перебігу захворювання.

Читати ще: Вчені розповіли про особливості штаму Омікрон

Зазначається, що початкові дані були отримані в результаті експериментів з використанням зразків легеневої тканини, взятих у пацієнтів під час операції. Офіційний звіт про результати перебуває на експертній оцінці для публікації та не був випущений дослідною групою.

Керівник дослідження доктор Майкл Чан Чивай сказав, що результат слід інтерпретувати з обережністю, адже тяжкість захворювання визначається не тільки реплікацією вірусу, а й імунною відповіддю кожної людини. За його словами, заражаючи набагато більше людей, дуже заразний вірус може спричинити більш серйозне захворювання та смерть, навіть якщо сам вірус може бути менш патогенним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Махно Показати IP 18 Грудня 2021 10:22
Основні джерела розповсюдження омніхрона це ЗМІ та телевізор.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus