USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Нові плівки Порошенка-Байдена: «смотрящі» від США, шантаж через МВФ, безвіз в обмін на «ПриватБанк»

22 Червня 2020 17:07
22 червня на пресконференції в Києві народний депутат Андрій Деркач оприлюднив нові скандальні записи телефонних розмов колишнього президента України Петра Порошенка та ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

Спілкування політиків обертається навколо торгівлі суверенітетом в обмін на кредит МВФ, прямого лобізму Байдена щодо певних українських чиновників й негайної готовності Порошенка виконати всі вказівки, включно з проханням вплинути на колишніх прем’єрів Арсенія Яценюка та Володимира Гройсмана, пише «Страна.ua».

Нагадаємо, 19 травня була оприлюднена перша частина скандальних аудіозаписів, які були передані прокуратурі для розслідування держзради експрезидента. Через скандальні плівки Офіс Генпрокурора завів на Порошенка ще одну справу про держзраду.
Читати ще: Як Байден керував Порошенком. Повна версія скандальних плівок

У кожній розмові Порошенко демонструє надмірну прихильність до Байдена, щоразу запевняючи, що радий чути його голос. А одного разу навіть називає його своїм «ангелом-охоронцем».

Читати ще: «Плівки Порошенка»: мільярд доларів за звільнення Шокіна і тиск на «Самопоміч»

Захист Коболєва

Судячи з нових плівок, підтвердилися чутки про те, що «молода команда» реформаторів «Нафтогазу» – ставленики США. Байден прямо вимагає від Порошенка захистити Андрія Коболєва від «наїздів» прем’єра Арсенія Яценюка і врятувати його відзвільнення (на це повноважний Кабмін).

Разом з тим з’ясовується, що «смотрящий» за компанією особисто від Байдена – це член її наглядової ради Амос Хохштайн.

Порошенко запевнив, що Коболєва та його заступників ніхто не чіпатиме і пообіцяв викликати їх до себе, аби розібратися в проблемі.

Деркач заявив, що Байден контролював «Нафтогаз» для заробітку на псевдореверсі російського газу, коли його купували у словаків з націнкою в $50 на тисячі кубів.
Шантаж на користь МВФ

Тема кредиту від Міжнародного валютного фонду піднімається в плівках неодноразово. Байден прямо вимагає від Порошенка, щоб Рада проголосувала за «11 головних змін плюс тарифи на енергоносії», а він у відповідь пролобіює перед Конгресом гарантії на мільярд доларів для України.

Що саме потрібно зробити з тарифами, було зрозуміло ще з минулих аудіозаписів, де Порошенко з радістю відзвітував, що тарифи підвищили не на 70%, як вимагав МВФ, а на 100%.

Другий епізод – це вимога Байдена натиснути на Гройсмана, який хотів підкоригувати умови МВФ. Віцепрезидент досить жорстко заявив Порошенку, що нічого з цих умов вилучати не можна, вимоги повинні виконуватися без обговорень. Порошенко пообіцяв поговорити з Гройсманом і викликати його на Банкову.

Цікаво, що Порошенко при цьому намагався «розвести» Байдена на церемонію підписання угоди з МВФ до виконання всіх умов, прямо кажучи, що гроші фонд зможе видати, коли захоче, зате підписання покаже сигнал підтримки України.
«Смотрящий» в Генпрокуратурі

На минулих записах Порошенко просив американців надіслати новому Генпрокурору Юрію Луценку радника зі США. А на свіжому записі Байден каже, що «смотрящого» знайшли, щоправда не уточнюючи, хто ним буде.

Боротьба з Онищенком

Порошенко так нервував з приводу олігарха Олександра Онищенка, який погрожував злити компромат на президента, що просив про допомогу Байдена.

Він подякував віцепрем’єру, що той підключив ЦРУ і «дав команду» ФБР не звертати уваги на заяви українського нардепа про корупцію Порошенка.
Яценюк, Аваков і «Мінськ-2»

На плівці від жовтня 2016 року Петро Порошенко просить у Джо Байдена, щоб Арсеній Яценюк вплинув на Арсена Авакова, з яким у президента великі проблеми. По-друге, просить, щоб Яценюк переконав «Народний фронт» проголосувати за бюджет і закони, необхідні для імплементації «Мінська-2».

Ще одна розмова Байдена і Порошенка про Яценюка від 11 лютого 2016 року. Тобто коли йшли активні розмови про швидку відставку тодішнього прем’єра. Байден передає Порошенку занепокоєння Яценюка про те, що після відставки він може стати фігурантом кримінальних справ. Порошенко ж з готовністю запевнив, що чіпати Яценюка не має наміру.
Безвіз в обмін на «ПриватБанк»

Судячи з усього, саме Байден пролобіював для України питання безвізового режиму з Євросоюзом. В одній з розмов віцепрезидент згадує безвіз як підсумок успішної націоналізації «Привату». Нагадаємо, банк почав переходити у власність держави в кінці 2016 року, а безвізовий режим з ЄС запустили 11 липня 2017 року.

Читати все: Коломойський – скалка в одному місці: Байден дав вказівку Порошенку націоналізувати «ПриватБанк» без висновку аудиту

До слова, це демонструє сильний вплив американців на політику Євросоюзу щодо України. Принаймні за часів Джо Байдена і Барака Обами.

Справа «Бурізми»

Експрокурор Костянтин Кулик заявив, що сім’я Байденів отримала від української газовидобувної компанії «Бурізма», в якій працює син Байдена, понад $3 млн. Також Кулик повідомив, що юрист компанії Андрій Кіч, не так давно заарештований у справі про хабар для керівників НАБУ і САП, минулоріч хотів закрити справи за $50 млн.

Йдеться про скандал навколо грандіозного хабаря, який хотіли дати керівникам НАБУ і САП за закриття справи проти Миколи Злочевського – газового олігарха і міністра екології часів Віктора Януковича. Злочевський – власник компанії «Бурізма» і одна з ключових фігур у справі Байдена, навколо якого у США розгорається корупційний скандал.

Деркач натомість заявив, що колишній заступник Генпрокурора Юрія Луценка Євгеній Єнін (зараз займає пост заступника міністра закордонних справ України) є «зв’язковим» в Києві чиновника Держдепу Джорджа Кента (колишній заступник посла США в Україні).

Крім того, Деркач і Кулик повідомили, що спочатку в підозрі у справі «Бурізми» фігурували компанії Байдена, але в тому варіанті підозри, яке було винесено у справі про хабар у $6 млн, ці компанії зникли. І очільник НАБУ Артем Ситник заявив, що до Байдена ця справа стосунку не має.

Також Деркач заявив, що спочатку у цій справі хабар був в $50 млн, але потім офіційно «засвітили» лише $6 млн, а зі справи зникли компанії, близькі до сім’ї Байдена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Москаль Показати IP 22 Червня 2020 18:08
Нужны ли здесь слова? Незалежность и самостийность...
Таки так Показати IP 22 Червня 2020 18:33
Та ніхто з тверезомислячих людей і не сумнівався, що в результаті "революції" колись справді незалежна Україна перетворилася на помийну яму США. Заперечувати це можуть лише "свідомі".
Страна Показати IP 22 Червня 2020 19:52
Страна.ua — проросійське інтернет-видання в Україні, відкрите 16 лютого 2016 року Ігорем Гужвою. У дослідженні 2018 року від Texty.org.ua, видання назване одним із провідних проросійських видань в Україні. Вікіпедія в помощ...
Копчений прзднт Показати IP 22 Червня 2020 21:40
Його не можна чіпати цілий рік, бо в траурі і схуд!
кгб Показати IP 22 Червня 2020 22:31
агент США от республиканцев открывает глаза на демократов и как они доят Украину. Порошенко говорит, что Деркач агент ФСБ, но любой кто вспомнит пленки Мельниченка, которые стали искрой оранжевой революции в 2004, когда начальником Мельниченко был папа Деркача поймет, что выгодополучателями слива были США. Их Ющенко пришел к власти. Мельниченко где сейчас живет? Где живут дети Деркача? В США. Всего лишь отголоски драчки между Трампом и Байденом, а Украина разменная монетка. Кому продал Деркач медиахолдинг Эра? Фиоле партнёру Сороса и дружбану Пинчука. Теперь это Новое время, а Фиола владелец Dragon Capital. Обычная драчка среди агентов разных партий США. Вот Украина дожилась со второй державы при совке до колонии-мойки бабла и оболваненного населения.
патріот Показати IP 22 Червня 2020 23:46
А вже повідомили, що Зе нічого не буде робити і буде дотягувати до виборів у США :) Здають країну на запчастини... :(
ххх Показати IP 23 Червня 2020 07:28
Порошенко продал Украину США, Зеленский добивает народ для США
Я Показати IP 24 Червня 2020 06:15
так що і від кого захищають дурачки в натовських обносках на Сході?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus