USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Близькі до демократів американські ЗМІ погрожуть Зеленському тяжкими наслідками, якщо «плівкам Деркача» дадуть хід

25 Травня 2020 14:31
Росія поширює дезінформацію і сіє розбрат у США перед президентськими виборами, що мають відбутися в листопаді, з метою заплямувати кандидата від Демократичної партії Джо Байдена.

Саме так пояснюють публікацію плівок з розмовами Петра Порошенка, який був на той час Президентом України, з куратором України в США – віцепрезидентом Джо Байденом в статті газети The Washington Post, яка близько до демократів, пише «Страна».

Стаття носить промовисту назва: «Ні, скандалу Байден-Україна не буде».

Як пише газета, син президента Трампа, Дональд Трамп-молодший, який свого часу вітав російську допомогу в боротьбі проти Хілларі Клінтон на виборах 2016 року, вже оприлюднив записи в Twitter, додавши, що це завдасть удару по Байдену. На цю заяву вашингтонський журнал відповідає, що насправді Байден взагалі не відчує ніякого удару від оприлюднення запису. У той же час лідери республіканців у Конгресі США вже «доклали зусиль для поширення міфу про скандальні дії Байдена в Україні», йдеться в статті.

The Washington Post вказує, що записи надійшли від українського парламентарія Андрія Деркача, якого видання пов’язує, не багато не мало, «з російським шпигунським відомством» (що за відомство – ФСБ, СВР або військова розвідка – не уточнюється). Деркач каже, що з цих записів випливає, що Байден тиснув у 2015 році на тодішнього президента України Петра Порошенка, щоб той надав допомогу українській газовій компанії Burisma, на яку працював син Байдена Хантер.

Читати ще: «Плівки Порошенка»: мільярд доларів за звільнення Шокіна і тиск на «Самопоміч»

Але, як заявляє газета, ніде на запису не чути, що Байден обговорює справи, пов’язані з компанією Burisma або з його сином. Американський журнал робить висновок, що на аудіозаписі, яку надав Деркач, «немає нічого нового».

У той же час, чинний Президент України Володимир Зеленський заявив, що записану розмову «можна трактувати як державну зраду». Втім увага Зеленського сконцентрована не так на Байдені, як швидше на політичному опоненту – Петру Порошенку, йдеться в статті.

У зв’язку з цим близька до демократів The Washington Post пише, що, використовуючи «плівки Деркача» в своїх внутрішньополітичних цілях, Зеленський «повинен розуміти», що приєднується до кампанії проти Байдена і цим він «може поставити під загрозу довготривалі відносини між Україною і США».

Раніше Офіс генпрокурора завів справу про держзраду Порошенка через записи розмов із Байденом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лісник Показати IP 26 Травня 2020 06:32
спалились байден і шістка США злодюга пепа шоколадний томосоносець а винна Росія.... ідіоти....
Ольга Показати IP 26 Травня 2020 17:24
Наш гарант ще і з Америкою нас посварить. Тоді рашці буде легше нас знищити. Але з цього і домагаються

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus