USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Оприлюднили проект запуску накопичувальної пенсії: як це працюватиме

17 Серпня 2021 11:47
Оприлюднили проект з впровадження в Україні системи накопичувальної пенсії.

Проект опублікували на сайті Мінсоцполітики України, передає УНІАН.

Згідно з проектом, накопичення будуть стягуватися з суми податків, які щомісяця платить працівник і його роботодавець – 2% від зарплати.

«Всі зароблені інвестиційні доходи накопичувальні пенсійні фонди розподіляють між майбутніми пенсіонерами, а напрямки та розмір витрат, які можна здійснювати за рахунок пенсійних активів, жорстко обмежені законодавством, щоб пенсійні накопичення не «проїдалися» через витрати», – сказано в проекті.
Для зберігання своїх коштів українцям потрібно буде самостійно вибрати фонд з переліку, який надасть державний регулятор – Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку.

Читати також: Кого з українців обов'язково переведуть на накопичувальну пенсію. Пояснення

«Оплачуючи соціальні внески, люди набувають страхового стажу, який впливає на розмір їх майбутньої пенсії, але у свою власність нічого не отримують. Тому їх майбутня пенсія насправді буде залежати від того, скільки внесків будуть платити в майбутньому інші люди, від того, скільки таких людей буде. Законодавці пропонують, щоб частина внесків відразу надходила у власність людини, на її особистий рахунок в Накопичувальному фонді. Людина буде власником своїх пенсійних накопичень», – прокоментували проект в Мінсоцполітики.
Нагадаємо, Кабінет міністрів планував у 2021 році розпочати впровадження в Україні накопичувальної пенсійної системи.

Прем’єр Шмигаль заявив, що запуск в Україні накопичувальної пенсійної системи в найближчі 10-15 років дозволить залучити інвестиційний ресурс у розмірі до 50 млрд дол.

У липні цього року Кабінет міністрів затвердив Національну комісію з цінних паперів та фондового ринку в якості органу ліцензування в системі накопичувального пенсійного забезпечення.

3 серпня 2021 року прем’єр-міністр України Денис Шмигаль заявив про те, що в Україні планується введення соціальних пакетів з накопичувальними пенсіями з 2023 року.

Як ми писали, накопичувальна пенсійна система після її запровадження діятиме додатково до солідарної системи загальнообов’язкового державного пенсійного страхування та не зменшуватиме розмір пенсій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
В. Показати IP 17 Серпня 2021 12:16
Посмотрим лет через 5-10 что будет и т.д...
Анонім до В. Показати IP 17 Серпня 2021 12:52
Так буде,як з грошима на "книжках",сп..дять і як собакам перед виборами будуть обіцяти.Дуже коротка пам'ять в людей.
Лучанин до Анонім Показати IP 17 Серпня 2021 15:10
Все вірно: найкраще це в матрас зашити, через 20-40 років дістанете звідти знецінені кошти, за які купите собі мішок цукру...
Анонім до Лучанин Показати IP 17 Серпня 2021 16:29
Навряд вони будуть вартувати так багато.
Вася Показати IP 17 Серпня 2021 17:34
Афера року
олександр Показати IP 17 Серпня 2021 20:21
громадяни, зберігайте гроші в українських банках надра, дельта і так дальше, а ще краще, віддайте їх на зберігання мені

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus