USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.76 9.92

«Ой чи живі»: Фіолет презентував трек, обкладинку для якого створив штучний інтелект

20 Серпня 2022 07:02
Український гурт Фіолет, родом з Луцька, презентував новий трек «Ой чи живі», обкладинку для якого створив штучний інтелект.

До роботи над обкладинкою було залучено українську художницю Марію Шарлай, яка малює історії нашого сьогодення за допомогою нейромережі.

За словами мисткині, зображення створювалося на основі текстових описів: вона задавала тему, ключові слова та цитати з самої пісні, а штучний інтелект самостійно створював нескінченні варіації того, що музиканти намагались висловити.

Новий сингл «Ой чи живі» – це рефлексія на процеси, що відбуваються всередині України, якісні і не дуже зміни мислення, людських цінностей, спричинених трагічними подіями в країні, зазначають у колективі.

В основу приспіву покладено частину дитячого вірша Олени Пчілки «Ходить гарбуз по городу».
Напередодні прем’єри Фіолет оголосив впершеслухання за донати, щоб допомогти Жіночому Ветеранському руху зібрати кошти на спеціалізоване авто Mercedes Unimog для надання допомоги одразу чотирьом пораненим.

Читати ще: Прем’єра, яка болить кожному українцю: Фіолет презентував пісню про Чорне море

Як встигли помітити прихильники гурту, новий сингл виділяється з-поміж попередніх релізів та більше нагадує часи сольного проєкту Сергія Мартинюка Kolos & Brothers.

Читати ще: Про біль і гордість, гнів та наснагу. Фіолет подякував захисникам новим патріотичним треком

«З допомогою пісень Фіолету ми розмовляємо із цим світом. Так, сьогодні ця розмова не схожа на попередні, але вона все ще про нас, про наше спільне сьогодні і те, що мене найбільше хвилює. Музика – це життя. Ми в ньому різні. І Фіолет теж може бути різним. Це не повернення Kolos & Brothers, а скоріше ще одне альтер еґо Фіолету», – зазначає лідер гурту Сергій Мартинюк.

Читати ще: «Пережити б цю війну»: Фіолет презентував зворушливу пісню

Також до пісні було випущено відеоряд, зрежисований Лєрою Добровольською:«Акцент ми робили на обличчях людей та їх емоціях, щоб максимально прожити весь спектр хвилювань від початку повномасштабного вторгнення до гордості і впевненності в нашій Перемозі».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus