USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Паралімпійська збірна України привезла срібло з ЧЄ з легкої атлетики

28 Серпня 2018 16:50
Нещодавно у Берліні пройшов чемпіонат Європи з легкої атлетики серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору та РФР.

Національна паралімпійська збірна команда України повернулась з 49-ти медалями та третім місцем у Європі, повідомляє Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт".

Національну легкоатлетичну команду представили 37 спортсменів (20 чоловіків, 17 жінок), які боролись за найвищі нагороди чемпіонату Європи з майже 600 спортсменами з 40 країн Європи та завоювали 19 золотих, 22 срібних та 8 бронзових медалей.

Наша команда брала участь лише у змаганнях паралімпійської програми, тоді як інші команди, у тім числі команди-лідери Польща (59 спортсменів) та Великобританія (51 спортсмен) брали участь у змаганнях непаралімпійської програми.

Національну паралімпійську збірну команду України на змаганнях чемпіонату Європи представляли 18 областей України: Донецька, Одеська, Харківська, Херсонська, Запорізька, Дніпропетровська, Кіровоградська, Миколаївська, Львівська, Полтавська, Рівненська, Київська, Черкаська Житомирська, Волинська Вінницька, Тернопільська та Івано-Франківська. Це найбільше за всю історію участі в чемпіонатах Європи з паралімпійської легкої атлетики представництво українських спортсменів (2014 рік - 14 регіонів України).

Команда досить молода: середній вік національної збірної команди України - 27,9 років.У складі національної збірної команди:

- спортсмени з ураженнями опорно-рухового апарату - 21 особа, з яких 4 пересуваються на візку;

- спортсмени з порушеннями зору - 7 осіб, з яких 2 тотально незрячих;

- спортсмен з порушення розумового і фізичного розвитку - 8 осіб;

- та 1 спортсмен-лідер (гайд).

Цей чемпіонат Європи був досить щедрим на рекорди: усього представниками 10 країн було побито 15 рекордів світу та 24 - Європи. Нашим спортсменам вдалось побити 2 рекорди світу та встановити 5 рекордів Європи.

Волинську область у складі національної збірної представляло два спортсмени. Їхні особисті результати:

Березюк Сергій Іванович:

Біг на дистанції 1500 м (Т13) – І місце;

Біг на дистанції 400 м (Т13) - ІІІ місце

Біг на дистанції 5000 м Т13 – ІІ місце

Окапінський Ярослав Валентинович:

- Біг на дистанції 400 м(Т37) – ІІ місце

Біг на дистанції 200 м (Т37) – ІІІ місце

Біг на дистанції 100 м (Т37) - IV місце

Тренерами спортсменів є: Рожок А.Л. та Борисюк С.С.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus