USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині вперше провели чемпіонат України з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю. Фото

16 Червня 2023 18:10
Цьогоріч змагання з легкої атлетики серед осіб з інвалідністю провели у Луцьку. Учасники з усієї України змагалися 13-16 червня на стадіоні «Авангард». Штовхання ядра, метання молота і списа відбувалися на території грального поля ЛНТУ.

На офіційному відкритті змагань учасників привітав перший заступник голови Волинської обласної ради Юрій Поліщук.

«Хочу побажати надзвичайно мужнім учасникам сьогоднішніх змагань, адже зібралися в такий непростий час, перемог особистих, на рівні ваших областей, встановити рекорди всеукраїнського, світового масштабу. І, звичайно, хочеться, щоб змагання пройшли якнайкраще, щоб не підвела погода і ви показали свої найкращі вміння», – наголосив він.
Принагідно начальник Волинського регіонального центру з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук подякував усім причетним до організації змагань.

«Хочу висловити слово вдячності Українському центру «Інваспорт» в особі Оксани Скугаревої, президенту національного паралімпійського комітету Валерію Сушкевичу, адже завдяки їхній плідній роботі ми сьогодні змогли провести цей чемпіонат. Також завдяки роботі ЗСУ ми сьогодні можемо бути тут, тож дякуємо кожному захиснику і захисниці України!» – зазначив він.
Державний тренер збірної паралімпійської команди України з легкої атлетики Андрій Фатєєв наголосив, що після цього чемпіонату національна паралімпійська збірна буде їхати у Францію на чемпіонат світу, а головне – там будуть виборювати ліцензії для участі у Паралімпійських іграх 2024 року.
Змагальна програма включала біг на дистанції 100, 200, 400, 800, 1500, 5000 м, стрибки у довжину та висоту, штовхання ядра, метання диска, булави та списа. Волинь представляв 21 спортсмен, серед них і Ярослав Окапінський, який готується до чемпіонату світу у Франції, що відбудеться 8-17 липня.
«Старти на цьому чемпіонаті – це ще кілька напрацювань, щоб набігати дистанцій, побути в цій змагальній атмосфері й відчути це на собі. Результати, чесно, були і кращі, але все попереду. Це така собі планова підготовка. З моїм тренером Андрієм Рожком ми працюємо за планом головного тренера збірної України Андрія Фатєєва. Також часто їжджу на збори, от у нас за чотири дні до виїзду на чемпіонат світу теж буде збір у Луцьку. А вже 4 липня ми будемо їхати в Париж», – поділився хлопець.
Читати ще: У Луцьку – футбольний турнір Volyn Cup 2023. Фото

Як зазначив директор департаменту культури, молоді та спорту Волинської ОДА Олександр Хвіщук, кожен учасник – це приклад незламності не лише фізичної, але й духовної.
«На цих змаганнях присутнє яскраве представництво майже з усієї України, про що це свідчить? Сьогодні як ніколи ми єдині, незламні. І ви цьому підтвердження. Кожен з вас – це приклад незламності не лише фізичної, але й духовної, що є найважливішою», – сказав він.

Ще одна учасниця чемпіонату, представниця Харківської області, чемпіонка, призерка та рекордсменка Літніх Паралімпійських ігор – Лейля Аджаметова.
«Я – молода матуся, відновлююсь після народження дитинки. Моя донечка тут гуляє, поки мама працює. Головна мета – відновитися, показати кращий результат сезону. Щось вийшло, щось не вийшло, але намагалася виконати настанови тренера, отримати задоволення від бігу. Це мій перший старт, адже два роки після Паралімпіади я не змагалася. Звичайно, були хвилювання, але, я думаю, все попереду і будемо працювати далі.

Я почала тренуватися вже через шість тижнів після народження донечки – у вересні. Хочу відмітити, що я з Харкова і тренуватися в таких умовах дуже складно. Постійно повітряні тривоги, заборонений тренувальний процес, вимикають світло, взимку були без опалення, до того ж, з малечею тренуватися, готуватися було дуже складно, але я вважаю, що ми впоралися, будемо надалі працювати і до головних змагань чотириріччя готуватися», – підсумувала спортсменка.

Христина КРОТ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus