USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На ЧУ з легкої атлетики до Луцька завітав міністр молоді та спорту

18 Липня 2018 18:34
Танці маленьких волинян, парад спортсменів та вітання гостям – саме так відкрили Чемпіонат України з легкої атлетики у Луцьку, який відбуватиметься 18-21 липня.

Урочисте відкриття змагань за участі Міністра молоді та спорту України Ігоря Жданова відбулося 18 липня на стадіоні «Авангард».

Так, дійство розпочалося з параду спортсменів, кожен з яких представляв свій регіон, та продовжилося виступами маленьких волинян. Діти подарували гостям змагань чудові танці в українському стилі.
Далі настала черга привітань, тож першому слово надали міністру молоді та спорту України Ігорю Жданову, який відзначив хороший виступ діток, закликавши глядачів поаплодувати їм ще раз.

«Мені дуже приємно привітати спортсменів, тренерів, організаторів Чемпіонату України з легкої атлетики. Три роки тому, коли ми відкривали цей чудовий стадіон, я пообіцяв, що великий спорт прийде до Луцька. Дуже приємно відкривати Чемпіонат України, який передує Чемпіонату Європи з легкоатлетичних багатоборств наступного року. Ми будемо вітати тут спортсменів з усієї Європи. Сьогодні майже 600 спортсменів з усіх куточків України приїхало до Луцька: тут є представники з тимчасово окупованих територій, представники інших країн – Вірменії, Грузії, Ізраїлю, Молдови. Я хотів би, щоб ми привітали наших спортсменів та побажали їм чесної боротьби, перемог та медалей», - привітав спортсменів Ігор Жданов.
Своєю чергою, голова Волинської обласної ради Олександр Савченко наголосив, що його переповнює гордість через те, що Чемпіонат України з легкої атлетики проводиться у Луцьку. Він подякував міністру за значну увагу до Волині та розвитку спорту. Також він виразив впевненість, що Луцьку у наступному році довірять прийняти Чемпіонат Європи.
Як зазначив президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, цей чемпіонат є підтвердженням того, що легка атлетика знаходиться на підйомі: «Ми дійсно тішимося й радіємо успіхам наших спортсменів на нещодавніх європейських і світових першостях. Ми очікуємо успішного виступу українських легкоатлетів на Чемпіонаті Європи, який через кілька тижнів розпочнеться в Берліні. Все відбувається тому, що у спортсменів є талант, у тренерів – професіоналізм».

Також він подякував владі за створені умови та побажав глядачам насолодитися легкоатлетичним святом.


У вітальному слові радник міського голови та радник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ігор Поліщук зауважив, що для міста велика честь приймати Чемпіонат України.

«На початку дійства ведучий сказав, що Луцьк є одним з небагатьох центрів легкої атлетики і нам це дуже приємно. А став він таким завдяки тому, що ми маємо матеріально-технічну базу, а саме цей стадіон, який готовий приймати змагання європейського рівня. Я хочу подякувати за цей стадіон від усіх спортсменів, лучан Ігорю Петровичу Палиці, який реконструював його за свої гроші, а також всій команді Фонду, яка працювала над цим проектом. Також я хочу подякувати Федерації легкої атлетики України та її президенту Ігорю Гоцулу, який посприяв реалізації цього проекту, та Володимиру Рудюку, який є головою Федерації легкої атлетики Волині», - наголосив Ігор Поліщук.

Та додав: «Ці змагання дуже важливі для Луцька, адже це імідж, престиж та впізнаваність міста в Україні, а незабаром і за її межами. Також це додаткові вливання в економіку міста. Тому вдячні усім, хто долучився, щоб сьогодні ці змагання відбувалися у нашому місті».
Після вітальних слів змагання офіційно оголосили відкритими, тож усі присутні заспівали Гімн України. Далі глядачів очікувала вечірня програма змагань.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
1 Показати IP 19 Липня 2018 08:45
Молодці. А заздрісники і ватна трольня хай жовчью бризгають.
Лучанин до 1 Показати IP 20 Липня 2018 09:42
Молодці то молодці, але це виглядає як "стріляти з гармати по горобцях". В місті проходить чемпіонат України по легкій атлетиці і, наприклад, я не бачив жодного рекламного оголошення про цю подію, тобто ніби і дійство всеукраїнського рівня, а трибуни порожні, нема глядачів...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus