USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Паркування, вивіз сміття та продаж алкоголю: на що реагують луцькі муніципали

14 Листопада 2017 15:38
У Луцьку відзвітувалися про роботу групи швидкого реагування, яка була створена на базі департаменту муніципальної варти.

Про те, на які виклиики їздять луцькі муніципали, йшлося 14 листопада під час оперативної наради у стінах Луцької міської ради.

Як розповіла директор департаменту муніципальної варти Юлія Сиротинська, нині у в штаті ГШРу 7 працівників, які миттєво реагують на звернення громадян та виїжджають на місце виклику.

«У серпні 2017 року був створений піший патруль ГШРу, який почав патрулювати територію парку імені Лесі Українки та вулицю Лесі України. Нагальним було питання паркування автомобілів у зелених зонах в парку. З моменту «запущення» пішого патруля на недобросовісних водіїв було складено 48 протоколів та проведено 42 профілактично-роз’яснювальних бесід. Також зупинено близько 200 правопорушень, розпочинаючи розпалюванням багать та закінчуючи вигулом собак», - зазначила Юлія Сиротинська.

Окрім того, каже посадовиця, «гшрівці» неодноразово надавали першу медичну допомогу, особливо, коли лучани перебирали зі спиртним, серед інцидентів були випадки переломів кінцівок. Окрім того, «гшрівці» надавали допомогу двом підліткам, які були в стані алкогольної коми.

«З настанням осінньо-зимового періоду інспектори ГШР постійно здійснюють моніторинг та контроль щодо спалювання трави, гілля, сухої рослинності та інших побутових предметів на території міста. При виявленні таких правопорушень інспектори проводять профілактичну бесіду та складають адміністративні протоколи», - каже Сиротинська.

За словами головної муніципалки, інспекторами майже щоночі проводяться рейди з виявлення продажу контрафактної продукції, торгівлі алкогольними напоями з рук та торгівлі алкогольними напоями після 22.00 - в період з травня по вересень було складено 38 адміністративних протоколів.

З метою вирішення проблеми складування сміттєвих згортків на тротуарах, газонах та вулицях міста, інспекторами проводилася роз’яснювальна робота на вулиці Ковельській, Чернишевського, Клима Савури та інших. Окрім того, інспектори роз'яснюють лучанам, де і яким чином можна придбати такі контейнери самостійно чи прийняти участь у спец програмі.

З 21 жовтня було запущено ВелоГШР– для інспекторыв закупили три сучасних велосипеди, аби вони могли ефективніше та оперативніше реагувати на звернення від лучан.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus