USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Парламенти Шотландії та Уельсу – проти угоди про Brexit

6 Березня 2019 07:00
Парламенти Шотландії та Уельсу у вівторок 5 березня на своїх засіданнях офіційно виступили проти угоди про Brexit, розробленої британським урядом та ЄС.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Reuters.

«Шотландський парламент та валлійська національна асамблея цього вівторка проголосували проти Brexit-угоди, домовленої між урядом Об’єднаного Королівства та Брюсселем. Це перший раз, коли вони зробили подібний крок так одночасно», – йдеться в повідомленні.

Рішення цих парламентів посилить і без того серйозні внутрішні тертя у Великій Британії з приводу виходу з Європейського Союзу, офіційною датою якого має стати 29 березня.

Проте ці голосування не матимуть жодної зобов’язальної сили, виступаючи радше засобом кристалізації опозиції нинішньому британському урядові. Саму ж угоду про Brexit має підтримати лише загальний британський парламент у Лондоні, а відповідне голосування заплановане на наступний тиждень.

Як відомо, під час референдуму про вихід країни з ЄС, який мав місце в 2016 році, Англія та Уельс проголосували переважно за це, в той час як Шотландія та Північна Ірландія – проти. Усі британські регіони зараз стурбовані можливим негативним випливом Brexit на їх економічне становище.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus