USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ПАРЄ не визнала виборів у Білорусі. Для збору доказів створять спецорган

10 Вересня 2020 10:11
Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з правових питань та прав людини заявив, що не визнає результатів голосування за президента у Білорусі. Також у ПАРЄ вирішили створити орган, який би зібрав докази фальсифікацій на виборах.

Комітет підтримує протестувальників у Білорусі. Про це мовиться у заяві комітету ПАРЄ, передає 24 канал.

«Є численні достовірні повідомлення про масові і серйозні порушення права на вільні і справедливі вибори, свободу вираження думок і зборів. Також є факти про застосування тортур та нелюдського і такого, що принижує гідність, поводження з мирними демонстрантами», - повідомили у Парламентській асамблеї Ради Європи.

У ПАРЄ наполягають на проведенні повторних президентських виборів. На голосуванні мають бути присутні міжнародні спостерігачі.

Щодо фальсифікацій та застосування сили проти мітингувальників під час акцій протестів, то в ПАРЄ створять міжнародний слідчий орган, який співпрацюватиме з іншими інституціями. Експерти збиратимуть докази правопорушень у Білорусі.

19 серпня лідери ЄС домовились запровадити санкцій проти білоруських посадовців, які причетні до фальсифікацій виборів і насильства на вулицях. 6 вересня 106 членів Європарламенту поставили свої підписи під ініціативою застосувати санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка. 31 серпня Латвія, Литва та Естонія включили до санкційного списку 30 громадян Білорусі. Серед них Лукашенко.

У Білорусі 9 серпня відбулись президентські вибори. За офіційними результатами, переміг Олександр Лукашенко. Люди вважають, що голосування було сфальсифікованим. Це стало причиною масових протестів у країні.

Бійці ОМОНу жорстко розганяють протестувальників. Під час протестів загинули щонайменше 4 людини, тисячі постраждали.

11 серпня почався загальнонаціональний страйк. Працівники підприємств припинили роботу, вимагаючи відставки Лукашенка.

Проти лідерів опозиції проводять утиски. Більшість з них виїхала за кордон або потрапили в ув'язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus