USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Патріарх Єрусалима, який захворів на час візиту Порошенка, прийняв делегацію УПЦ

22 Січня 2019 17:56
Патріарх Єрусалима Феофіл III вчора скасував зустріч з президентом України Петром Порошенком під час його візиту до Ізраїлю, оскільки, як повідомлялося, захворів. Однак сьогодні патріарх вже прийняв делегацію УПЦ Одеської єпархії. Про це повідомляється на сторінці Одеської єпархії в Facebook.

Стало відомо, що зустріч відбулася 22 січня. У своєму повчальному слові паломникам з України патріарх Феофіл III зазначив, що "молиться про мир в Україні і передав своє первосвятительське благословення вірним чадам канонічної Української Православної Церкви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хто Ви, пане Порошенко? Президенту дорікнули за кіпу, одягнену під час візиту в Єрусалим



"Ці слова патріарха можна розуміти, як відмова підтримувати створення ПЦУ в Україні. Ймовірно, це і стало головною причиною, по якій в Єрусалимі раптово скасували вчорашню зустріч з президентом Петром Порошенко, призначену на 15:00. На зустрічі мали обговорювати питання про визнання "нової церкви" з боку єрусалимського патріархату, який контролює основні християнські об'єкти Святої землі", - коментують подію ЗМІ.

Тим часом, джерела з української делегації пояснили, що скасували важливу подію за участю патріарха і Порошенка через стан здоров'я Феофіла III.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Навуходоносор Показати IP 22 Січня 2019 18:21
Вот и ответ на то, что добился гарант, скомпрометировав идею автокефалии как таковую. Вместо объединения - церковные распри. И духовники православия в Иерусалиме это знают, не дураки. І все це на фоні бідності, злиденного існування пенсіонерів, війни, яка триває вже більше часу для нашого народу як друга світова. Про таких великий українець Олександр Довженко писав:" Вони носяться по світу як скаженний рій бджіл, роздратованих через нездійснення інстинкту" Це фраза із щоденника великого кінорежисера, записана ним в 1945 році відносно характеристики продажних політиків - невдах. Із-за неї Довженко чуть не загримів в "страну вечнозеленных помидоров", врятувало його те, що вождю всіх народів дуже подобався його фільм "Земля".
Правда Показати IP 22 Січня 2019 18:47
ІУД НІ ХТО НЕ ПРИЗНАЄ
Олександр Показати IP 22 Січня 2019 19:29
І знову зрада, а як же "томоснаш"??? "Об'єднав", собака, Україну. Вірте йому, люди, він вас 5 років за дурнів рахував, за ніс водив, брехав. Думав на томосі знову на царство сісти.
Василь Показати IP 22 Січня 2019 22:24
Патріарху треба було не на здоров'я посилатися, а конкретно послати винуватця розколу на 3 клавіші.
Олег Показати IP 22 Січня 2019 23:41
Феофіл знаючи що біля гаранта гарантовано непритомніють... не став випробовувати долю - не зустрівся, бо йому дійсно погіршало від таких гостей. Ізраїль та США коригують зустрічі патріарха теж. І це що ми побачили є повним провалом ПєЦіУ. Лукавий впаде в діла рук своїх- є такий вислів. Задницю повернув до стіни плачу і показав люкс пальцем(?!)- це неприпустимо біля єврейської святині. На одному фото раввин застережно показує рукою - не робити цього. Але... що є те є.
Олег до Олег Показати IP 23 Січня 2019 00:11
Абсолютно не кошерний анекдот колись гарант розповів у волинській ода: або хрест- або труси. А тут ми бачимо: і хрест і труси... і томос і кіпу; і святиню стіни плачу і заднє обличчя в тій Стіні. В луцькому соборі чотки в руці президента маленькі...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus