USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Пацієнти, госпіталізовані з COVID-19, можуть мати проблеми з мозком. Дослідження

6 Грудня 2021 07:20
Кожен сотий пацієнт, госпіталізований з COVID-19, імовірно, матиме ускладнення з боку центральної нервової системи, зокрема ішемічний інсульт чи крововилив.

Про відповідні проблеми в ушпиталених з коронавірусом повідомили у Радіологічному товаристві Північної Америки, пише «Українська правда. Життя».

З майже 40 тисяч госпіталізованих пацієнтів у США та Європі 442 мали ускладнення, пов’язані з роботою головного мозку та нервової системи.

Як показало дослідження, середній вік пацієнтів з такими ускладненнями – 66 років, більшість із них – чоловіки. Найпоширенішою причиною госпіталізації хворих були сплутаність свідомості та зміна психічного стану, а потім – лихоманка.

Багато пацієнтів мали супутні захворювання, як-от гіпертонія, проблеми з серцем та цукровий діабет.

Загальна частота ускладнень з боку центральної нервової системи у цій великій групі пацієнтів становила 1,2%.

Читати ще: Коронавірус проникає у клітини мозку, – науковці

«Це означає, що трохи більш як один зі 100 пацієнтів, які поступили до лікарні з COVID-19, мають якісь проблеми з мозком», – каже керівник дослідження доктор Скотт Фаро з Університету Томаса Джефферсона у Філадельфії.

Найпоширенішим ускладненням був ішемічний інсульт, він стався у 6,2% випадків. На другому місці – внутрішньочерепний крововилив (3,72%). Випадки енцефаліту склали менш як 1%.

Читати ще: «Туман» у голові після COVID-19: як вірус потрапляє у мозок та чим це загрожує

«Про загальні проблеми з легенями, пов’язані з COVID-19, відомо багато, але ми нечасто говоримо про інші органи, які можуть постраждати від цієї хвороби. Наше дослідження показує, що ускладнення з боку центральної нервової системи є важливою причиною захворюваності та смертності в цій руйнівній пандемії», – каже доктор Фаро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus