USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Переміщень військової техніки у Білорусі напроти області не спостерігається»: Волинь готова до надзвичайних ситуацій

26 Січня 2022 14:53
Попри те, що загроз надзвичайних ситуацій немає, Волинська область готова до такого сценарію. Усі структурні підрозділи працюють у штатному режимі та готові до будь-яких подій.

Про це йшлося під час наради щодо повноважень та дій виконавчої влади області в умовах виникнення надзвичайних ситуацій, на якій також повідомили, що переміщень військової техніки у Білорусі напроти області не спостерігається.

На нараді обговорили питання готовності силових структур області до дій в умовах надзвичайних ситуацій, готовність керівників окремих підприємств критичної інфраструктури області до функціонування в умовах надзвичайних ситуацій, епідеміологічну ситуацію та функціонування територіальної автоматизованої системи оповіщення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій.

Читати ще: Агресія Росії: сценарії повномасштабного вторгнення, наслідки, готовність України

Голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко наголосив, що вчора президент зазначив, що все під контролем, не потрібно панікувати.

«Всі структурні підрозділи працюють у штатному режимі, ми готові до будь-яких подій. Якщо постане загроза, ми готові. Газу на опалювальний сезон вистачає, загрози немає. Сфера ЖКГ працює в нормальному режимі. Ніяких причин для паніки немає. Поширення фейкової інформації – це спроба спричинити кризу та дестабілізувати ситуацію у державі. На сьогодні все спокійно», – сказав голова ОДА, додавши, що одним з головних завдань є вакцинація населення, адже цей показник – один з найнижчих в області.
Керівник СБУ у Волинській області Микола Лисененко наголосив, що було затверджено перелік об’єктів життєзабезпечення на території Волині, які є важливими для економіки, національної безпеки та оборони. Суб’єктами боротьби з тероризмом в межах компетенції вжиті заходи щодо посилення оборони об’єктів життєзабезпечення критичної інфраструктури.

«Всі працюють у штатному режимі. Якихось загроз станом на сьогодні ми не вбачаємо», – сказав керівник СБУ Волині.

Натомість керівник ГУНП у Волинській області Юрій Крошко наголосив, що поліція області готова до виконання завдань. Спільні плани дій відпрацьовані.

«Кожен поліцейський знає, що робити в разі надзвичайної ситуації та терористичних загроз. На сьогодні критичних загроз на території області немає. Поліція несе посилену службу. Волиняни можуть бути спокійними», – відзначив Юрій Крошко.

Перший заступник керівника 6 прикордонного Волинського загону Руслан Явтушинський повідомив, що кордон охороняють в посиленому варіанті: «Щоденно здійснюється повітряний моніторинг. З суміжної сторони біля державного кордону будь-яких скупчень особового складу чи техніки не спостерігається. Інформацію, яку ми отримуємо від подорожніх з території Білорусі, своєчасно надаємо працівникам СБУ та Нацполіції. З їхніх слів, суттєвих переміщень військової техніки у Білорусі напроти Волинської області не спостерігається».
Тимчасовий виконувач обов’язків комісара Волинського територіального центру комплектування Павло Свадовський наголосив, що у разі введення в державі правових режимів – воєнного чи надзвичайного стану – у кожній військовій частині області відпрацьовані плани дій.

Читати ще: «Росію може зупинити лише вантаж-200»: що думають волиняни про загрозу нового нападу Кремля

Заступник начальника управління з питань цивільного захисту Волинської ОДА Віктор Сливка розповів, що під час перевірки у листопаді встановили, що система централізованого оповіщення області про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій діє і готова до забезпечення сигналів до органів управління цивільного захисту та населення. Водночас вона потребує модернізації та відповідного фінансування. На 2022 рік управління підготувало пропозицію щодо виділення додаткових коштів – орієнтовно 1,8 мільйона гривень.

Підсумував нараду заступник голови Волинської облради Григорій Пустовіт, який відзначив, що ситуація дійсно непроста.

«Ситуація навколо України не повинна всіх нас заспокоювати. Нас може заспокоїти наш високий професійний рівень, розуміння того, що ми повинні робити. Найголовніше – щоб ми виконували те, що передбачено нормативними документами, які регламентують наші дії в надзвичайних ситуаціях. Тільки тоді волиняни будуть спокійні. Заходів з безпеки багато не буває. Ми повинні нарощувати безпеку нашої області по усіх напрямках. Тільки спільними зусиллями ми зможемо забезпечити нормальну ситуацію з обороною та безпекою у нашій області. Тільки разом ми сильні», – підсумував Григорій Пустовіт.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Иван Показати IP 26 Січня 2022 15:29
В "багдаде" всё спокойно. )))
Климкин Показати IP 26 Січня 2022 16:06
вы их не видите, а они стоят по границе
Олесь Показати IP 26 Січня 2022 22:53
Вони серед нас і ми їх небачимо але вони все доповідають . Треба оглядатися час від часу щоб небуло параної.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus