USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Переселенцям, які мешкають у гуртожитках на Волині, шукають нове житло

16 Серпня 2022 07:55
Із наближенням нового навчального року внутрішньо переміщені особи, які знайшли прихисток у гуртожитках навчальних закладів на Волині, змушені шукати нове житло.

Як запевняють в обласній військовій адміністрації, переселенців виселятимуть лише з гуртожитків тих закладів освіти, де розпочнеться навчання. До того ж, їм пропонують альтернативне житло.

Директорка управління освіти і науки Волинської ОВА Людмила Плахотна розповіла в ефірі ТРК «Аверс», що передусім потрібно забезпечити можливість дітям здобувати знання очно там, де це буде безпечно.

«Частина людей, які зараз проживають у гуртожитках, залишаться на місці. Не всі гуртожитки потрібні нам для того, щоб ми забезпечили очне навчання. У системі професійної освіти є багато місць у гуртожитках, без яких поки ми можемо обійтися. У нас є заклади освіти, які не зможуть розпочати очне навчання, тому що вони розташовані в межах 50 кілометрів від кордону з Білоруссю. Сьогодні там проживають тимчасово переміщені люди. Ми їх не будемо переселяти звідти. Загалом нам потрібно переселити 400-450 людей», – зазначила вона.

Додала, що деякі переселенці самостійно не мають змоги підшукати житло, адже погано орієнтуються в населених пунктах області. Тому цим питанням займаються працівники управління, дирекція закладів освіти тощо.

«Ми пропонуємо все, що можемо запропонувати. Наприклад, показали чотири будинки, де раніше розміщувалися ФАПи, які звільнилися після облаштування нових амбулаторій. Це не територія Луцької громади. Потрібно ще провести невеликі поточні ремонти. Окрім того, маємо гуртожитки в державній системі закладів освіти. Наприклад, у Рокинях маємо гуртожиток, де проживали студенти центру підвищення кваліфікації кадрів», – сказала Людмила Плахотна.

З її слів, серед людей, які нині проживають у гуртожитках закладів освіти на Волині, є такі, хто не зареєструвався як внутрішньо переміщена особа.

«Звичайно, ми не можемо опікуватися такими людьми, тому що вони по суті не мають права там проживати. Вони повинні зареєструватися, отримувати допомогу, а ми – компенсацію від держави на кожного переселенця», – наголосила Людмила Плахотна.
Читати ще: Опитування: 59% волинян за чи проти очного навчання у школах? Звідки взялися цифри?

Нагадаємо, повернення українських школярів до очного навчання залежатиме від ситуації з безпекою у країні. Водночас у Міністерстві освіти та науки обговорюють те, що за парти зможуть повернутися учні лише тих шкіл, які мають укриття або бомбосховища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus