USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перевірки волинських ОТГ: допомога чи адміністративний тиск?

3 Липня 2017 10:39
Волинська ОДА створила робочу групу задля перевірок 5 об’єдних територіальних громад, які вже пропрацювали більше року. Згідно з попереднім аналізом, вже було відкрито кілька кримінальних справ.

Про це йшлося під час оперативної наради голови облдержадміністрації 3-го липня.

Зі слів голови ОДА Володимира Гунчика, робочу групу вже створили, і він запевнив, що інспекцій не буде, тільки допомога.

«Основне завдання робочої групи - напрацювати комплекс зауважень та пропозицій, потім провести загальну нараду з усіма головами ОТГ, щоб не допустити в подальшому типових помилок у новостворених ОТГ. Нічого страшного, якщо ми їм підкажемо та поправимо помилки. Наголошу, що ніяких інспекційних перевірок не буде, лише допомога. Єдиний випадок – це вияв зловживання службовим становищем, що може бути передумовою відкриття кримінального правопорушення.

У такому випадку матеріали будуть передані в правоохоронні органи», - розповів Володимир Гунчик.

Та додав, що попередній аналіз вже показав багато зауважень до діяльності ОТГ, і є випадки, коли на діяльність керівників відкривали кримінальні провадження, за що їх притягували до відповідальності.

Зауважимо, що перевірки ОТГ будуть здійснюватися у Зимнівській, Велицькій, Устилузькій, Смолигівській та Голобській громадах. Ці перші 5 ОТГ працюють вже понад рік.

Такі дії депутати облради розцінюють як можливий елемент адміністративного тиску і демонстрації сили напередодні виборів у майбутніх громадах.

Більше того, народний депутат України з Волині від виборчого округу № 19 Ігор Гузь раніше повідомив, що голова Волинської ОДА втручається у діяльність ОТГ і перед виборами шантажує кандидатів.

«БПП та губернатор шантажує у своєму кабінеті окремих потенційних кандидатів, які мають балотуватися. Він заставляє балотуватися людей від БПП. Прізвище цих людей не називаю, бо не хочу підставити їх, вони всі до мене приїжджають, якщо говорити про мій округ. Подібна ситуація вже на Волині відбувалася: у селі Вишнів (Любомльський район), нинішнього керівника Вишнівської ОТГ Миколу Сущика змушували балотуватися від БПП, погрожували йому. Він не погодився і стійко дотримався своєї позиції та балотувався як позапартійний. Він виграв вибори з результатом у 53%», - інформував Ігор Гузь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus