USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Перевищення формальдегіду та фенолу зафіксовані по всьому Луцьку, – екологи

24 Травня 2019 11:09
Перевищення шкідливих речовин фенолу та формальдегіду зафіксовані по території усього обласного центру Волині, а не лише на вулиці Рівненській.

Про це йшлося 24 травня під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Як зазначила в.о. начальника відділу екології міської ради Оксана Тарабанюк, сьогодні виникало питання, яке відношення підприємство «Технологія Базальту» має до Луцька, адже його юридична адреса на вулиці Липинського у селі Струмівка.

«Негативний вплив зазнають не лише мешканці Підгайцівської селищної ради. Вчора проводила опитування серед мешканців Рівненської, 125, і вони не можуть сказати, що страждають саме від цього підприємства, адже у цьому районі розміщена низка інших підприємств, від яких вони також потерпають. За останні 5 років зросли викиди формальдегіду та фенолу в Луцьку, показники коливаються від 2 до гранично-допустимої концентрації – 3. Перевищення зафіксовані по всьому місту. Заради об’єктивності зазначу, що викиди йдуть не лише від цього підприємства», – зазначила посадовиця.

Вона наголосила, що міські жителі однозначно зазнають впливу на своє здоров’я від викидів підприємств.

«Вплив на здоров’я великий, адже ці речовини мають вплив на нервову, кісткову систему та на інші системи органів», – резюмувала Оксана Тарабанюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Петро Показати IP 24 Травня 2019 11:24
Перевірили б ще діяльність ТОВАРИСТВО З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ "АСТОРІЯ-ПЛАСТ", яке розміщене в Підгайцях, де у повній відсутності санітарно-гігієнічних норм виготовляються вироби із пласмаси. Але, де там, бо власник - депутат Луцької районної ради Леонід Гроголь, ПП БПП «Солідарність»!
Je suis votre pays до Петро Показати IP 24 Травня 2019 18:10
Перевіряють те, що треба і вкалують, як коні. Правда тільки, якщо є команда фас
отак Показати IP 24 Травня 2019 11:38
і які міри буде прийнято? коли?
Коля Показати IP 24 Травня 2019 12:19
А в селі Забороль, Луцького району, на вул. Приозерна,7 працює птахоферма, де у великій, багатотисячній кількості утримується велика і мала птиця для продажу. Кожен день, крім понеділка у 3-х великих бусах возять на базар, торгують вдома. Сморід стоїть страшний, особливо у літні, спекотні дні, адже годують птицю преміксами. Писали у різні інстанції, приїзджали комісії і писали, як під копірку: 40 курок, 20 качок, свині і все для власних потреб. Курячий послід купою лежить під хлівом. Вивозять де попало, у лісок і т.д. Забитий весь хлів і перший поверх двоповерхового будинку. По санітарно-гігієнічних нормах таке підприємство має знаходитись за 1 км від населеного пункту і має також дотримуватись спеціальних норм утримання птиці: водовідведення, ветеринарний огляд, вентиляція і т.д. Як по закону закрити цю птахоферму у населеному пункті, адже тут по сусідству проживають люди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus