USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Російські загарбники залишають ЧАЕС, – Енергоатом

31 Березня 2022 19:05
Окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з Білоруссю.

Про це повідомляє НАЕК «Енергоатом» у Телеграмі.

«Підтвердилася інформація, що окупанти, які захопили Чорнобильську АЕС та інші об‘єкти у Зоні відчуження, двома колонами вирушили в бік українського кордону з республікою білорусь», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на станції ще залишається невелика кількість загарбників.

За даними НАЕК, формується для руху в бік Білорусі ще й колона військових РФ, які тримали в облозі місто-супутник ЧАЕС Славутич.

Крім того, в Енергоатомі зазначають, що підтвердилася й інформація про фортифікаційні споруди, окопи, які російські військові будували просто в Рудому лісі – найзабрудненішому в усій Зоні відчуження.

«Тож не дивно, що окупанти отримали значні дози опромінювання й запанікували за перших ознак хвороби. А проявилася вона дуже швидко. Відтак серед військових почав назрівати майже бунт, і вони почали збиратися звідти», – зазначають у компанії.

Читати ще: Захоплення ЧАЕС – самогубство. Радіоактивний пил міг опромінити окупантів

Остаточно підтверджуючи наміри покинути ЧАЕС, окупанти склали і підписали «Акт приёма и передачи охраны Чернобыльской атомной электростанции», в якому засвідчено, що «претензий со стороны администрации охраняемого объекта в отношении войск национальной гвардии Российской Федерации не имеется».
Водночас, як пише Бабель, мер Славутича Юрій Фомічов повідомив, що росіяни, які пішли з ЧАЕС, забрали з собою захоплених у полон нацгвардійців. Він також додав, що зараз Славутич тримає зв'язок з навколишніми селами. «Сьогодні десь в обід окупанти пішли з околиць в сторону Білорусі і вже відійшли більше ніж на 40 кілометрів. Вони виходили великою колоною з села Михайло-Коцюбинське. Зараз ми намагаємося вирішувати гуманітарні питання, вже завезли трохи продуктів в місто, їздять волонтери і вивозять людей в Київ — це поки не зелений коридор, люди їдуть на власних машинах».

Нагадаємо, російські війська вторглися у зону відчуження й окупували ЧАЕС 24 лютого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus