USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Захоплення ЧАЕС – самогубство. Радіоактивний пил міг опромінити окупантів

29 Березня 2022 10:30
Російські терористи могли отримати внутрішнє опромінення через радіоактивний пил у Чорнобильській зоні під час захоплення ЧАЕС.

Це співробітники станції підтвердили у коментарі Reuters, пише УНІАН.

24 лютого російські солдати, які захопили Чорнобильську АЕС, проїхали бронетехнікою через високотоксичну зону "Червоного лісу" та підняли хмари радіоактивного пилу. При цьому росіяни не використовували жодного протирадіаційного спорядження.

За словами працівників АЕС, для бійців це "самогубство", оскільки радіоактивний пил, який вони вдихали, ймовірно, спричинив внутрішнє опромінення у їхніх тілах.

Державна ядерна інспекція України 25 лютого повідомляла про підвищення рівня радіації на Чорнобильській АЕС.

Як відомо, з початку повномасштабної війни з Україною Росія націлилась на захоплення ядерних об’єктів. Спершу російські війська вторглися у зону відчуження й окупували ЧАЕС.

Росіяни відмовляли працівникам станції здійснювати ротацію, а на небезпечній території розмістили склад боєприпасів. Крім того, перший час вони здійснювали маневри у повітрі з метою звинуватити Збройні сили України у атаці.

Унаслідок дій терористів трапилась аварія з постачанням електроенергії, яка загрожувала розгерметизації сховища з ядерними відходами. Тільки після втручання міжнародних спільнот зусиллями українців катастрофи вдалось уникнути.

Згодом росіяни з’явилися й на Запорізькій АЕС, за яку точилися активні бої. Ворог здійснював підступні обстріли, провокуючи пожежу на майданчику станції.

У розвідці припускали, що Володимир Путін може вчинити теракт на ЧАЕС, постійно провокуючи техногенну катастрофу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
скептик Показати IP 29 Березня 2022 10:42
буде новий генотип - "свєтящійся кацап"
Ганя Показати IP 29 Березня 2022 13:29
А шо там є опромінювати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus