USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Перші інспектори з паркування запрацювали у Нововолинську

26 Вересня 2019 23:18
На вулицях Нововолинська почали працювати інспектори з паркування. Вони контролюватимуть кризові вулиці міста і запарковані зелені зони. За порушення притягуватимуть до адмінвідповідальності.

Поки що під двірником на лобовому склі автомобіля залишають попередження, однак вже незабаром почнуть виписувати штрафні квитанції, повідомляє Нововолинськ.com.ua

За дрібні порушення – 255 гривень, за більші – 510.
Головний спеціаліст відділу транспорту, зв’язку, організації безпеки дорожнього руху та паркування Євгеній Хрищук каже, що перш, ніж штрафувати порушників, формуватимуть доказову базу. Потім факт порушення правил паркування реєструватимуть у базі даних, а портативний принтер роздрукує постанову.

Потім розгляд цієї справи відбудеться у виконкомі за участю водія, але якщо той не з’являється, то постанова автоматично буде передана на виконання.

25 вересня інспектори з паркування працювали у центральній частині міста, де спостерігається найбільша проблема з паркуванням. На проспекті Перемоги недобросовісним водіям під двірники на лобовому склі кріпили листівки, у яких просили дотримуватись правил і попереджали про відповідальність.
«Сьогодні був профілактичний вихід. Водіїв, які припаркували свої автомобілі в заборонених місцях, попереджав про те, що вони порушують правила паркування. Їм було роз’яснено усі нюанси законодавства, що стосується цієї сфери. Розпочав я із проспекту Перемоги. Там односторонній рух і, відповідно, зупинка з правого боку заборонена, а з лівого, навпаки, дозволена. Я виявив близько 20 автівок, які стояли із забороненої сторони», – розповів інспектор з паркування.

Пізніше інспектори зможуть також ініціювати евакуацію автомобілів-порушників на штрафмайданчик. Це питання у Нововолинську наразі розглядають.
До слова, пересічні мешканці, перехожі, які виявили й сфотографували недобросовісних водіїв, свої фото докази подати до відділу не можуть. Адже фото має бути зроблене лише на сертифікованому пристрої – планшеті, на якому встановлено відповідне програмне забезпечення, що дозволяє працівникам вносити дані про порушників до реєстру і згодом їх штрафувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Віталій. Показати IP 27 Вересня 2019 08:40
Вкажіть будь-ласка пункт правил у якому заборонена зупинка ТЗ на смузі з одностороннім рухом з правого боку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus