USD 40.65 41.05
  • USD 40.65 41.05
  • EUR 40.80 41.15
  • PLN 10.00 10.20

Перший святий міленіал. Папа Франциск схвалив канонізацію «інфлюенсера Бога»

24 Травня 2024 22:49
Народжений у Лондоні підліток, який прославився своєю майстерністю в поширенні католицької віри в інтернеті, стане церковним святим. Його називають «інфлюенсером Бога».

Карло Акутіс помер у 2006 році в 15 років, а це означає, що він стане першим міленіалом – людиною, яка народилася на початку 1980-х – наприкінці 1990-х – яку канонізують, пише ВВС.

Папа Франциск приписує йому створення другого дива – зцілення студента університету у Флоренції, в якого після травми голови стався крововилив у мозок.

Карло Акутіса зарахували до лику блаженних – це перший крок до святості – в 2020 році. Тоді йому приписали перше диво – зцілення бразильської дитини від вродженої хвороби, що вражає підшлункову залозу.

Друге диво Папа схвалив після зустрічі з відділом святих Ватикану.

Карло Акутіс помер від лейкемії у місті Монца в Італії, де він провів більшу частину дитинства.

Його тіло перевезли в Ассізі, муніципалітет в Італії, через рік після смерті. Зараз воно виставлене на огляд відвідувачів церкви разом з іншими реліквіями, пов'язаними з хлопцем.
Читати ще: Волинську меценатку Галшку Гулевичівну визнали святою

Підліток розробляв сайти для своєї парафії та школи. Він став відомим тим, що запустив сайт, покликаний документувати кожне повідомлене євхаристичне диво. Сайт запрацював за кілька днів до смерті Карла Акутіса.

Прізвисько «інфлюенсер Бога» дали йому після смерті завдяки роботі, яку він проробив.

Сайт переклали кількома мовами, його використовують як основу для виставки, яка об'їздила весь світ.

Про життя Карло Акутіса пам'ятають і у Великій Британії, де в 2020 році архієпископ Бірмінгемський заснував парафію блаженного Карло Акутіса, який включає церкви в Вулвергемптоні та Вомборні. А в Гроті Карфін, римо-католицькій святині у Мазервеллі, є статуя майбутнього святого.

Чудеса зазвичай досліджують і оцінюють протягом кількох місяців, при цьому людина отримує право на звання святого після того, коли з її іменем будуть пов'язані два дива. Дивом вважають щось, для чого потрібні дії, які виходять за межі можливого – наприклад, зцілення людини, яку вважають близькою до смерті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus