USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Під Офісом президента готували фейкові заворушення з бутафорською кров'ю, – МВС

31 Січня 2022 11:22
У Києві затримали групу осіб, які планували масові заворушення в столиці, під час яких «мала пролитися кров».

Перша акція мала відбутися у Києві під Офісом президента вже 31 січня, повідомили міністр внутрішніх справ Денис Монастирський і голова Національної поліції Ігор Клименко на брифінгу 31 січня, пише Українська правда.

«Це була акція до 5 тисяч осіб, яку планували саме для того, щоб розкачати і дестабілізувати ситуацію в Україні. На жаль, явища платних мітингів у нас є досить частими, і це не перший мітинг проплачений, але саме цей мітинг від початку був спрямований на розбалансування внутрішньополітичної ситуації і на насильство проти правоохоронців та інших осіб, які беруть участь у мітингу...

Це була лище перша акція з низки запланованих. Це чітко зафіксовано на відео- та аудіоносіях, частину з яких ви сьогодні побачите.

Ці акції планували провести в низці міст України, зокрема центральної України. Це була Сумська, Чернігівська, Полтавська і Черкаська області. Тобто області фактично за годину-півтори доїзду від Києва і наших північних кордонів із Російською Федерацією», – розповів Монастирський.

Також він зазначив, що так само у 2014 році у Луганську й Донецьку, а також у Криму росіяни проводили акції за участю псевдоактивістів, які провокували насильство і підбурювали інших громадян.

Ігор Клименко повідомив, що вранці 31 січня у Києві мала розпочатися акція, яка не носила мирний характер. Заявки на неї не було, лише о 9-й ранку мала надійти заявка на акцію за участі 500 осіб.

За його словами, 30 січня Нацполіція «затримала осіб, які готували акції і мітинги біля Офісу президента, під час яких мали відбутися жорсткі протистояння та сутички з правоохоронцями».

Затримали організатора і його спільника. Це громадяни України. Правоохоронці вивчають зв’язки організатора з ОРДЛО і російськими спецслужбами. Слідчі вручають організатору і його помічнику повідомлення про підозру і будуть просити про арешт для них.

«Організатор спільно зі своїми помічниками підшуковував українців, які за гроші готові були допомогти в організації та проведенні цих акцій. І перша така акція мала відбутися саме сьогодні», – зазначив Клименко.

За словами Клименка, розпочати псевдоакцію мали спікери, які б закликали вийти до протестувальників представника Офісу президента. Надалі, за планом, учасники «акції» мали б почати «задувати» правоохоронців, а потім спровокувати сутички.

Актор із учасників «акції» мав прикинутися пораненим (для цього мали привезти бутафорську кров), а інші – у медичних халатах – мали вдавати, що реанімують його.

Клименко зазначив, що за основу для акції взяли події біля Верховної Ради 25 січня, де постраждали 18 правоохоронців.

Правоохоронці повідомили, що для проведення акції організатори уже отримали 1 мільйон гривень. Клименко зазначив, що поліція знає, у якому банку їм дали стільки готівки.

Організатори розраховували, що взяти участь у псевдоакції мали 1000 осіб.

За даними Нацполіції, для цього мітингу організатори закупили 200 фаєрів, 200 димових шашок, підготували 20 шин, 10 вогнегасників, 2 000 листівок, близько 300 прапорів та 12 радіостанцій, а також банери, медичні жилети та бутафорську кров. Усе це вилучали поліцейські під час обшуків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Любі свині Показати IP 31 Січня 2022 11:37
Підкажіть, як в коментарях смайлик малюється? Бо сміюсь з цього всього...
Торчин Показати IP 31 Січня 2022 11:39
Ах он воно що, то це у нас купили 2 бочки кетчупу.
Сині Шаровари Показати IP 31 Січня 2022 11:58
як же задовбали ці тупорилі коментатори...То блять поліція нічого не робить і це погано...Попередили злочин,затримали злочинців,показали докази...Смішно їм...Заїбали блять...Країна довбойобів бл.ть...
Андрій до Сині Шаровари Показати IP 31 Січня 2022 12:04
Це ти про себе? Самокритично.
Сині Шаровари до Андрій Показати IP 31 Січня 2022 15:53
ну ти сказанув!Ну ти пріколіст андрюха!Та ти пєтросян!ПЄТРОСЯНІЩЄ!!!Йди поцілуй свою страшненьку і розкажи їй,який ти в неї "остряк"...
Андрій до Сині Шаровари Показати IP 31 Січня 2022 18:23
Що, пукан підгорає, що так завертівся?
Сині Шаровари до Андрій Показати IP 31 Січня 2022 20:22
Це ти про себе? Самокритично.
Любі свині до Сині Шаровари Показати IP 31 Січня 2022 12:11
А ти впевнений, що попередили а не режисували? "Шатун" пам"ятаєш ? От як до суду доведуть і будуть реальні вироки - тоді заберу свої слова назад. А зараз це бла бла бла
Сині Шаровари до Любі свині Показати IP 31 Січня 2022 15:55
не впевнений...А ти впевнений?
Дмитро до Сині Шаровари Показати IP 31 Січня 2022 20:38
А чому затримали двох? А де ті що мали бути в білих халатах, хто мав бути пораненим, хто мав розкидати листівки, хто був загітований за гроші? Видно їх ніколи і не було.
Граю на роялі ху.... Показати IP 31 Січня 2022 11:58
Ну все як при янику, замахи, інтриги, спроба вбивства, переслідування опозиції, браво, правильною дорогою йдете, до ростова)
Активіст Показати IP 31 Січня 2022 12:03
Слабенько з фантазією. Запросіть режисерів з 95 кварталу, ті навидумують, як з Шефіром. Думав, що на прес-конференції прозвітують про розкриття замаху на Шефіра, вже чотири місяці пройшло і тиша. А як шукали..... З собаками, вертольотами, нацгвардійцями. Цікаво, чи живий ще герой-водій, що п'ять кілометрів їхав з перебитими ногами.
Лучанин Показати IP 31 Січня 2022 12:46
На кого розрахований весь цей брєд?
До до Лучанин Показати IP 31 Січня 2022 15:25
На вас, на виборців Зеленського та слуг народу. Якщо вас в 19-му навкруг пальця обвели, то чому б не повторити. А загалом, здається, це спроба придушити ФОП-ців
До До до До Показати IP 31 Січня 2022 15:40
Це спроба завадити акціям з приводу проросійського курсу Зеленського-Єрмака. Але неможливо уникнути неминучого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus