USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Підготовлений фейк, аби спровокувати конфлікт у суспільстві, – поліція про відео з побиттям людей у військовій формі

18 Жовтня 2021 17:47
15 жовтня повідомлялось, що поліція проводить перевірку щодо розповсюдженого на окремих інтернет-ресурсах відео, де невідомі б’ють та нецензурно ображають людей, одягнених у військову форму.

Згадане відео, де присутня нецензурна лайка та неоднозначні висловлювання, було поширене 14 жовтня, увечері, в День захисників і захисниць України, інформує пресслужба поліції Волині.

Через швидке поширення відео окремі громадяни, зокрема, учасники АТО/ООС встигли висловити свої думки щодо побаченого, зокрема, про неприпустимість таких дій та необхідність покарання винуватців.

Поліція Волині 15 жовтня повідомила, що події на відео відбулись не в Луцьку і не на Волині (адже окремі ЗМІ подали такі заголовки) і що за цим фактом триває додаткова перевірка.

Наразі працівники поліції встановили, що першоджерелом поширення провокативного відео була «фейкова» сторінка в мережі Фейсбук реального громадянина України, однак створена вона не ним, а невідомими особами лише 10 вересня 2021 року. Причому під час реєстрації користувач вказав контактний телефон одного з мобільних операторів, що діє на території так званої ДНР (Донецької народної республіки). Допис користувач розмістив близько 18-ї години 14 жовтня. А вже близько 21-ї години відео з’явилось на популярному столичному телеграм-каналі. Як повідомили в адміністрації цього ресурсу, відео їм надіслала невідома особа. Після розміщення на телеграм-каналі з «фейкової» фейсбук-сторінки відео зникло.

Опісля провокативне відео поширили ще деякі інтернет-ресурси та певні громадяни. Поліцейські опитали осіб, які поширили відео, встановили хронологію його поширення та першоджерело, дійшовши таким чином висновку, що воно є заздалегідь підготовленим «фейком», тобто неправдивою інформацією, що не знайшла свого підтвердження.

Поширенням такого змонтованого відео зловмисники, ймовірно, мали на меті спровокувати конфліктну ситуацію всередині українського суспільства.

Нагадаємо, у Торчині Луцького району роми побили ветерана АТО, який зробив їм зауваження. Опісля цього нападники вибачалися на колінах. А 17 жовтня сотні членів праворадикальних угрупувань прийшли у ромський табір в Ірпені під вигуки «Смерть наркоторговцям». Причиною став нещодавній напад на ветерана АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2021 17:57
Такого непотрібу, я к при зеленій владі, не було ніколи. Україна котиться в прірву.
Анонім Показати IP 18 Жовтня 2021 18:03
От, наголосували. Ще й кримінальний бардак в державі. Да, кухарі, клоуни і перукарі керують Україною... Ну, зато не Порошенко, і хужє нє будєт ... га га га га
Свіданутий Показати IP 19 Жовтня 2021 04:11
Руські матюки - це їх непереможна зброя. Навіть поляки і троєбалти без них не можуть. Треба ввести штрафи за вживання ворожих термінів. А ще порушникам заборонити носити вишиванки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus