USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Підприємці використали людяність Романюка, - Мартіросян

28 Квітня 2011 17:20
У Луцьку склалася правова колізія – міськрада має два чинні договори, підписані з різними суб’єктами, на оренду однієї ж і тої самої земельної ділянки, на якій розміщений торгово-пішохідний ряд між вулицями Кравчука і Карпенка-Карого у Луцьку.

Про це розповіла в інтерв’ю ВІПу юрист Луцької міської ради Марина Мартіросян.

Як розповіла Мартіросян, виявилося, що нині існують два правомірні документи, які дають право користуватися землею різним суб’єктам – ПФ «Скорпіон-сервіс» та групі підприємців.

«На сьогодні ситуація складається наступним чином: обидва рішення є чинними. Існують документи! На цю земельну ділянку, площею 14,22 гектара, є два рішення ради. Одне – первинне, датоване 2002 роком, інше – вторинне, прийняте у 2010-му», – розповіла Мартіросян.

Не розірвавши правові стосунки із ПФ «Скорпіон-сервіс», депутати міськради прийняли рішення віддати земельні ділянки в користування підприємцям.

«15 жовтня 2010 року між Луцькою міською радою та підприємцями на підставі рішення сесії № 67/100 від 13 жовтня цього ж року було укладено договір оренди землі. Але договір не зареєстрований у встановленому законом порядку», - розповідає головний юрист міста.

Та незважаючи на протест прокурора і висновок суду щодо протиправності цього рішення, поки останнє слово не сказала апеляційна інстанція, є всі підстави вважати договір оренди із підприємцями також чинним.

За словами Мартіросян, причиною пікетів, які проти неї двічі організовували підприємці, є бажання «перетягти ковдру»:

«Підприємці хотіли, аби працівники ради представляли виключно їхні інтереси. Мовляв, на те, що зі «Скорпіоном», як і з ними, існують правові відносини, не варто зважати. То що, я мала накрити рукою частину документів і робити вигляд, що вони відсутні?»

Разом з тим Мартіросян каже, що підприємці скористалися «людяністю» міського голови.

«Пішли до міського голови, де натиском витребували в мера, аби юристи ради вступили в судовий спір. Микола Романюк пообіцяв. Але тут не слід забувати, що він – людяний, тактовний і коректний. Підприємці цим скористалися, у відповідному ракурсі подавши інформацію», - сказала юрист.

«От і вийшло: міський голова доручив юридичному відділу скласти заяву, я – одному з юристів. Останній і подав її в суд. В документі й було висвітлено, що правові відносини існують зі «Скорпіон-сервіс», але упущено те, що є відносини і з підприємцями», - сказала Мартіросян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
RADA Показати IP 28 Квітня 2011 17:53
Марина Мартіросян Ви така біла та пушиста- вам потрібна дипеляция та солярій!!!!
Депутат Показати IP 28 Квітня 2011 18:16
Гнати її в шию!!!
Лучано Показати IP 28 Квітня 2011 18:36
Підприємці скористались не людяністю, а тупістю, самодурством і брехливістю. Коля просто хоче усім бути добрий. А два документи не можуть бути правомірними - гору бере перший документ, якщо другий прийнятий з порушенням законів.
Оксана Показати IP 28 Квітня 2011 22:11
Цікаво, а скільки коштів витягнули юристи з підприємців цього ряду за довгі роки судових розглядів? Ось і вибили собі нове рішення, визнали у першій інстанції неправомірним.
Vasulko Показати IP 28 Квітня 2011 22:23
Ну прям таки ангел белоснежний а не юрист-то я не знаю,то я не делала и вообще трусов не ношу...Ну правильно,все знает и делает Мартиросян енд Сафулько)))))))которих кормит василько токарський и наверное хорошо кормит чистым протеином))))))))
Ніна Показати IP 29 Квітня 2011 02:29
""Але тут не слід забувати, що він – людяний, тактовний і коректний. Підприємці цим скористалися, у відповідному ракурсі подавши інформацію", - сказала юрист." Пані юрист дозволила собі дати оцінку особистісним якостям мера, оцінивши їх як недолік?!
Стрийко Показати IP 29 Квітня 2011 10:19
А у мене напрошуються інші запитання: 1. Чому депутати попередньої міської ради (13 жовтня) прийняли неправомірне рішення щодо надання в оренду землі підприємцям, якщо на той момент існував інший договір оренди? 2. Хто тоді здійснював юридичний супровід рішень Луцької міської ради?
Стрийко до Стрийко Показати IP 29 Квітня 2011 10:20
Уточню - ці питання актуальні лише за умови, що пані Мартиросян каже правду:)
Знаючий до Стрийко Показати IP 29 Квітня 2011 11:08
1. Бо хотіли втерти носа Токарському. і послати його нахєр. Не вийшло 2. Максим Гордійчук. Горе-юрист, поставлений на цю посаду, за те що зумів відстояти шибу, коли з тим судилися інші кандидати у 2006 році. Він програвав більшість судів і непонятно чим займався
! до Стрийко Показати IP 29 Квітня 2011 12:06
1.Бо в Шиби термін закінчувався і дуже хотілося на другий попасти. Базар підтримку пообіцяв. Правда, обіцянка - самі знаєте, кому радість :)
Виборець Показати IP 29 Квітня 2011 13:32
Підтримую останнього коментатора під знаком (!). Шиба напередодні виборів все клав під танк, бо в місті понад 20 тисяч базарників, в яких він давно втратив довіру. Але й це не допомогло: 10 відсотків в історії незалежної України не набирав жоден діючий голова міста. Мав друге місце, але не 10 відсотків голосів.
Архітектор Показати IP 29 Квітня 2011 15:09
Що б не говорили про Токарського (у нас не люблять багатих людей (!?),а проблему з землею давно настав час вирішити і віддати йому для будівництва другої черги торгівельного центру "Ювант". Місто, як циганський табір, закидане металічними шатрами базарників під гаслом "робочі місця - будь-якою ціною!". Чому ці шатра розповзаються і своїми брудними щупальцями душать міста області? Що робиться під самими стінами нашої святині - Замку Любарта? Це жах. Це - 15 століття. Чому ніхто не може знайти управи над цими спекулянтами, які шастають в Хмельницький, Чернівці чи Туреччину на базари і перепродують лахміття? Чому ринок в центрі Луцька оточений торгівцями-лахмітниками, які перепродують секондхендовський одяг з мертвих німців і стоптані чоботи з вбитих в Афганістані американських солдат? Чому на неувязці на землі Завокзального ринку десяток років наживаються адвокати? Де ще є таке бл..тво? А ще Шиба прагнув до "європейського міста". Склалось з точністю до навпаки - європейський смітник!
АРХІТЕКТОРУ Показати IP 29 Квітня 2011 16:35
"Чому ніхто не може знайти управи над цими спекулянтами, які шастають в Хмельницький, Чернівці чи Туреччину на базари і перепродують лахміття? Чому ринок в центрі Луцька оточений торгівцями-лахмітниками, які перепродують секондхендовський одяг з мертвих німців і стоптані чоботи з вбитих в Афганістані американських солдат? "- ТОМУ ЩО ЛЮДИ СЬОГОДНІ ВИЖИВАЮТЬ.ТОМУ .ЩО ЗЛИДНІ ЗАДУШИЛИ ЇХ ТАК ЩО НОРМАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ І ОДЯГ-ЦЕ РОЗКІШ.
Лучани Показати IP 29 Квітня 2011 20:15
Дітей з купленими дипломами вчителів права без досвіду практичної роботи призначають на керівні посади в міськраді, а люди змушені по судах ходити , щоб доводити протиправність дій і рішень Романюка, Соколовської і з ними "п'ющих". Стидоба, а не юристи.
ТРОПІКА до Лучани Показати IP 30 Квітня 2011 14:17
ви що особисто продавали дипломи для дітей, що зараз на керівних посадах в міськраді? якщо не знаєте, то краще мовчіть. і до чого тут Романюк, разом із Соколовською? в Шиби підіть запитайте для чого він заварив усю цю кашу.
jimmyspalah Показати IP 29 Квітня 2011 21:33
Шановні, в даний момент є два нюанси,- чому було прийнято(підписано)другий договір-хто наказаний? -чому пані Мартиросян не розібралася в даному питанні, а запустила "дурочку", мовляв мій підлеглий не розібрався, подав до суду... юристе, ви відповідальні за всі юридичні коллізії що відбуваються в міськраді, і кому ви там передоручили яке питання - нікого не хвилює,- це ВАШЕ рішення!!!
ХХХХХL Показати IP 30 Квітня 2011 13:03
Стосовно "людяності та відповідальності" то це було до виборів, зараз це тотальна корупція,протекціоналізм,фальсифікація, глибокий не професіоналізм та розкрадання міського бюджету. Ще в 2009 році Луцька міька рада прийняла рішення про дострокове розірвання договорів оренди земельних ділянок між пф "скорпіон-сервіс" та Луцькою міською радою (ЛМР).Але на жаль недолугі юристи ЛМР не змогли правильно сформувати позов проти пф "с-с" а тим більше відстояти свою позицію в судах і свідомо здали позицію ЛМР (не без допомоги сапулька та прокуратури, які покривають Токарського) 21.01.2010 р. закінчився договір оренди земельної ділянки площею 760 м2 між пФ «с-с» та ЛМР і не продовжено на новий термін про, що і було завчасно повідомлено пф «с-с». Пізніше було прийнято рішення ЛМР №64/57 від 04.08.2010 р. про передачу в оренду цієї земельної ділянки підприємцям (оскільки їхні торгові кіоски знаходяться на цій земельній ділянці) та на вигідніших умовах для ЛМР і в подальшому був заключний договір між підприємцями та ЛМР. Згідно цього договору плата за оренду земельної ділянки, яку мають платити підприємці і яка йде в бюджет міста 15 разів!!! вища ніж сплачувала пф «с-с». На жаль кошти ці не поступають до бюджету з вини спочатку ДЗК а тепер ДАЗР (Кухарчук Б.П.) які саботують реєстрацію цього договору оренди, вигадуючи абсолютно безпідставні причини. Стосовно ділянки площею 1422 м2 то ЛМР прийняла рішення №65/61 від 18.08.2010 р. «витребувати у орендаря, пф «с-с», оригінали документів про право власності у орендаря, пф «с-с» , на торгові кіоски, розташовані на орендованій пф «с-с» комунальній земельній ділянці ЛМР, площею !422 м2. В зв’язку з невиконанням цього рішення пф не надала жодних документів (бо звідки їх взяти, адже кіоски були продані підприємцям ще в 2001-2002 роках) ЛМР своїм рішенням за №67/1 від 29.09.2010 р. ПРИПИНИЛА дію договору оренди між пф «скорпіон-сервіс» та ЛМР на підставі – ст.. 120 і 141 ЗК, ст.. 377 ЦК, ст.. 7,9,31 ЗУ «Про оренду землі» ( в яких чітко прописано, що право користування земельною ділянкою на тих самих умовах переходить до особи, яка придбала споруду). Про ці два рішення ЛМР №64/57 та №67/1 свідомо замовчують такі базікала як Мартиросян, Осіпов та «людяний та відповідальний» завдяки чому вводять в оману депутатів та громадськість говорячи, що нібито існують два чинні договори оренди на земельну ділянку 1422 м2, На підставі вищезгаданих рішень ЛМР та обставини, що торгові кіоски належать приватним підприємцям, ЛМР приймає законне рішення №67/100 від 13.10.2010 р. за яким земельна ділянка площею 1422 м2, передається законним власникам торгових кіосків - приватним підприємцям і на підставі цього рішення був заключний договір оренди земельної ділянки 1422 м2. (орендна плата за землю у 20 разів!!! більше ніж сплачувала пф). Реєстрація і цього договору оренди також саботується тими ж само штрейкбре-херами тим само свідомо обкрадаючи міський бюджет. Слід також додати, що ці рішення ЛМР оскаржували постійні адвокати пф «с-с» (прокуратура міста на чолі з екс-прокурором Решетником) до місцевого адмінсуду (справа №2а-3002/10/0370) але вчасно спохватилися визнали безпідставність та незаконність свого позову і зняли його з розгляду (ухвала судді Мачульського від 23.11.2010 р. (Мартиросян, Осіпов а за ними й «людяний та відповідальний» до цих пір базікають що «оскаржено прокуратурою»). Пф «с-с» здійснила ще одну спробу оскаржити рішення №67/1 та №67/100 не виконавши при цьому рішення №65/61 на цей раз до міськрайонного суду на сьогодні провадження по цих «справах» (№2-10175/2010 р/с-56 та №2а-623/11/0308) триває в апеляційній інстанції і не має ніяких юридичних перспектив зі сторони пф та її союзників. пф «с-с» не маючи ніяких матеріальних об’єктів на земельних ділянках площами 760 м2 та 1422 м2 (невиконання рішення ЛМР №65/61 від 18.08.2010 р.) без дозволу ЛМР фактично здавала земельні ділянки в суборенду і стягнула з підприємців під виглядо здачі в оренду якихось віртуальних торгових площ з 2002 року більше десяти мільйонів гривень заплативши ЛМР лише 120 тисяч гривень, створивши недоїмку до бюджету міста близько 10 мільйонів гривень, З приводу повернення цих коштів до бюджету міста підприємці пікетували вже тричі ЛМР і ставили це питання перед міським головою, але він мабуть не зацікавлений в тому щоб наповнювати бюджет (за рахунок своїх спонсорів) краще скоротити зарплату в працівників дошкільних закладів). В «людяного та відповідального» визрів план, як ще красти щонайменше 20 мільйонів в рік з бюджету міста на цей раз з соратником по комсомолу Горгутом директором Завокзального ринку. Суть справи; Вже вкотре на розгляд чергової сесії «людяний» вперто протягує питання продовження оренди земельної ділянки на 25 років! ОСС, начебто для того щоб ОСС інвестувала 1 мільйон гривань на будівництво мосту через залізничну колію (ці байки ми вже чули коли будувався «Караван»). Насправді це легалізація розкрадання міського бюджету ще на 25 років, адже ОСС за умовами договору сплачує в бюджет міста манше 1400000 гривень в рік сама ж збираючи по 60 гр/м2 з підприємців - 25 000 0000 в рік надаючи земельну ділянку в суборенду. Бюджет недораховується більше 20 мільйонів гривень в рік !!! Це людяний розраховується за вибори перед Горгутом за вибори !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus