USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Підприємцям, які порушують в Луцьку карантин, – штраф до 32 тис.

18 Березня 2020 20:59
Підприємців, які порушуватимуть у Луцьку умови карантину, з 19 березня штрафуватимуть.

Про це говорили під час засідання комісії з питань техногенної та екологічної безпеки. У засіданні взяли участь секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт, перший заступник міського голови Григорій Недопад, представники виконавчих органів Луцької міської ради а також Національної та патрульної поліції, інформують на сайті міськради.

Як було зазначено під час комісії, частина луцьких підприємців відмовилась припинити свою діяльність на час карантину, шукаючи усі можливі способи уникнути відповідальності. Під час контрольного спостереження протягом 18 березня було виявлено 35 об’єктів-порушників.

Представники поліції зазначили, що з 19 березня розпочнеться робота по притягненню порушників до відповідальності. Передбачений розмір штрафу – від 17 до 32 тис. грн для суб’єктів підприємництва.

«У Луцьку діє рішення міської ради, у нас є чітка позиція: діятимуть лише продуктові магазини та аптеки. Звичайно, можливі певні зміни, які будуть прийняті на позачерговому засіданні сесії. Та закон говорить чітко – до відповідальності будуть притягнуті не лише ті, хто порушує постанови Кабінету міністрів, а й ті, що порушують рішення органів місцевого самоврядування», – зазначив Григорій Пустовіт.
Важливим питанням також стало забезпечення доїзду до місця роботи працівників у сфері охорони здоров’я. Станом на 15.00 18 березня вже 14 закладів подали список працівників, що налічує більше 2000 осіб. Для того, щоби забезпечити поставлене завдання було вирішено задіяти місцевих перевізників. Усі автобуси матимуть відповідне маркування та пропуски для того, щоб безперешкодно розвезти усіх працівників.

Зазначається, що протягом останньої доби у місті Луцьку було зареєстровано 468 випадків захворювання на грип та ГРВІ, з них 213 – діти, 255 – дорослі. У випадку підозри на COVID-19 міська клінічна лікарня вже забезпечена 25-ма експрес-тестами на коронавірус, плануються й наступні поставки.

Для забезпечення протиепідемічних заходів у місті також передбачається дезінфекція під’їздів, зокрема – усіх контактних поверхонь (поручні, ручки, ліфти). При цьому ОСББ зобов’язано проводити дезінфекцію власними силами, в той час як департамент житлово-комунального господарства відповідатиме за дезінфекцію об’єктів комунальної власності.
Окремо було згадано про проблему легковажного ставлення батьків дітей до правил введеного карантину. Працівники муніципальної варти зазначили, що в денний проміжок часу на вулицях було помічено безліч дітей та неповнолітніх, котрі часто збирались у великі групи, не дотримуючись безпечної дистанції та не уникаючи місць масового скупчення людей.

«Ми повинні до всіх донести, що карантин – це не канікули. Це можливість залишитись вдома, щоб вберегти себе та своїх близьких. Для того, щоб не було трагедії, мешканці Луцька, в тому числі старші, повинні розуміти, що молодь може поширювати захворювання та ставити під загрозу людей поважного віку.

Коли в день громадським транспортом користується 22 тисячі пільговиків, серед яких 18 тисяч – пенсіонери, то для кого цей карантин?» – підкреслив Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Убогий Показати IP 18 Березня 2020 21:08
Як страшно)))))))))
Лучанка Показати IP 18 Березня 2020 21:10
А 'Епіцентр' теж накажите? Ви позакривати ринки, а залишили розсадник хвороби на районах-великі макети. Людей мільйони, ціни накрутили. Ми з дитиною нічого не купивши пішли геть. А був би наш базарчик, то купили б рибку.
Лучанин Показати IP 18 Березня 2020 21:15
Так відмініть пільговий проїзд на час карантину, нехай пенсіонери сидять вдома
Іа Показати IP 18 Березня 2020 21:27
"Коли в день громадським транспортом користується 22 тисячі пільговиків, серед яких 18 тисяч – пенсіонери" - просте маніпулювання інформацією, наведіть повну стастистику. Для кого ці напів-дані? Завтра вже буде інша статистика
Микола Показати IP 18 Березня 2020 21:32
і рибку зїсти і вірус не підхватити(
Лучанин Показати IP 18 Березня 2020 21:38
25 тестів придбали люди, а не держава!!! Коли вже влада почне працювати?
Олена Показати IP 18 Березня 2020 21:46
Чому заборонили працювати магазинам побутової хімії і засобів гігієни, які рахуються першочерговими на сьогодні? Для того щоб в маркетах збиралися сотні людей, чи під маркетом в черзі? Уже на сьогодні практично у кожному ройоні є такі магазини де зручно було купити такі речі як білизна, господарське мило, пральний порошок, памперси... Схаменіться
Олег Показати IP 19 Березня 2020 10:07
Тільки вчора влаштувався на роботу, сьогодні на неї не попав так-як небуло чим доїхати. Результат - звільнили. Ганьба тій владі!!!
Володимир Показати IP 19 Березня 2020 11:11
Цими діями ви ще більш розповсюджуєте вірус, коли люди ходили в роздріб то тепер збираються в одному місці, і більшості начхати на ваші обмеження чи штрафи, тим хто хоче себе вберегти будуть сидіти вдома, для чого це все незрозуміло, ви б краще подумали про тих пенсіонерів які немають за що піти в той магазин чи базар бо вся пенсія йде на комунальні послуги і на ліки, і мусять в холод або жару торгувати чим мають щоб заробити собі на прожиття а ви їх і цього лишаєте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus