USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чому в Україні пальне коштує як в Швейцарії і хто на цьому наживається

11 Жовтня 2018 14:14
Картельною змовою мереж АЗС назвав журналіст Олександр Дубінський підвищення цін на пальне.

Про це йдеться у відео, яке журналіст оприлюднив 10 жовтня.

Швейцарська вартість пального з українськими зарплатами

Він розповідає про те, що друзі надіслали інформацію про вартість пального на АЗС у Швейцарії і вона сьогодні один в один як в Україні, але є одна різниця – в Україні середня зарплата 250 доларів, а в Швейцарії 3600 франків, тобто, 3600 доларів, а вартість пального однакова, тому що українців ошукують.

«По-перше, це стосується якості – у Києві я витрачаю 17 літрів дизеля на 100 кілометрів, а варто мені виїхати закордон, як витрати палива падають на 5 літрів. Тобто, нам продають настільки неякісний бензин, що 30% його вода, а гроші з нас за це беруть немалі. Я зараз заправився на 2150 гривень, з яких 350 заплатив ПДВ і майже 700 гривень це акциз. У вартості кожного літра палива без ПДВ 40% становить акцизний збір. З 2150 гривень заправки я понад тисячу заплатив як податки», - говорить журналіст.
Збір акцизу без звітів та картельна змова АЗС

Кошти акцизу повинні надходити в дорожній фонд і за них мають ремонтувати дороги. Журналіст запитує, де звіт про те, скільки акцизу українці сплатили на рік і скільки з цих коштів витратили на ремонт доріг. Отже, влада збирає гроші в бюджет та краде їх. Однак це не головна причина подорожчання пального. Головна причина – змова АЗС. «Shell», «Окко», «WOG», «Socar» синхронно підвищили ціни, в один день на майже однакові суми.

Це пов’язано з картельною змовою, спрямованою на підвищення цін та заробітків. Вартість літра пального, без акцизу та ПДВ, для АЗС – 18 гривень, віднявши 40% нафти, або 7 гривень, лишається 11 гривень, з яких 3 гривні – навар мережі. Тобто, вони заробляють «на свердловині, цистерні та пістолеті», адже вартість нафти підвищилася на 5%, а вартість пального на 10%.

Хто наживається на підвищенні цін

«Де Антимонопольний комітет, де контролюючі органи, куди йдуть ці гроші вам ніхто не скаже. І головне, якість – вигідно малювати такі витрати, продавати неякісне паливо, брати за нього шалені гроші, потім казати: «друзі мої, ми ж в бюджет, на дороги, ви що не бачите, ми все ремонтуємо». Якби були контролюючі органи вони прийшли б і сказали, що це монопольна змова і потрібно знижувати ціни», - зазначає Олександр Дубінський.

Він зауважує, що замість АМКУ на заправки приходить СБУ та вимагає ділитися, тому гроші йдуть не в кишеню українцям, а нагору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Просто Показати IP 11 Жовтня 2018 14:24
Більше голосуйте за радикально налаштованих і буде у вас скоро повітря за гроші. В країни немає лідерів. Збільшення демократії породило хаос у суспільстві, законодавстві, порядку. Що тут хотіти? Хто біля бюджету (його розподілу) той і житиме, а інші виживати. І ніхто нічого не змінить вам, оскільки всі депутати ВРУ, керівники головних управлінь мають свої бізнеса, які повинні процвітати - за ваш кошт!
No1 до Просто Показати IP 11 Жовтня 2018 21:17
Які ще радикально налаштовані? Піди проспися, тупень ти. Всі радикали типу Свободи, ОУН, НАСТУП, всі сидять десь глибоко в опі і не вякають. Ляшко - то не радикал, хоч і називається ним, а просто клоун на підсосі у Пороха. БПП чи Народний Фронт може радикально налаштовані? Не сміши людей. Їм національні ідеї до одного місця, для них Україна - це місце для ведення бізнесу і дерибану всього що ще лишилося. Від демократії у нас одна назва.
Не зовсім просто до Просто Показати IP 11 Жовтня 2018 22:27
То я так і не зрозумів, як в одній голові поміщається пересторога перед радикально налаштованими і звинувачення демократії в усіх бідах. Або одне, або друге.
Ну так Показати IP 11 Жовтня 2018 14:27
Заправники подивилися, що стільки автівок з європейською реєстрацією ганяє по Україні і вирішили, що Європа вже настала, от і підняли ціни до європейських. Логічно.
мда Показати IP 11 Жовтня 2018 14:46
сюди сміливо можна додати вартість на продукти, одяг, предмети першої необхідності тобто всі блага доступні для придбання.
Роман Показати IP 11 Жовтня 2018 15:54
Які дороги?!?! Ось з Луцька до Переспи дорога Супер, а дальше що за гі*но поклали?!?! уже пливе, по середині дорогі видно що не хватає матеріалу і вже скоро будуть ями, все криво лежить...
Луцьк Показати IP 11 Жовтня 2018 20:41
Добрий вечір, усім добрим людям! Проблема глобальна. Це стосується усього, що нас оточує, в нашій країні. Не тільки цін на пальне, а в принципі, цін на все. А вони (незалежно від даних Статуправління) ростуть із "завидною" стабільністю. І не треба комусь про це розповідати, потрібно тільки піти в магазин, і на свої очі це побачити. А після підняття "мінімалки"... цікаве ще попереду. P.S. А кажуть у нас всі ціни у гривнях, і долар тут ні до чого. Шануймося, бо ми того варті!!!
Дайош! Показати IP 11 Жовтня 2018 22:28
Європейські ціни на бензин для власників авто з європейськими номерами!
ВОЛЯ Показати IP 11 Жовтня 2018 22:41
в Германії після підняття цін на бензин люди залишили приблизно 1000000 автомобілів посеред доріг,перекривши рух зупинивши повністю все місто.як не дивно но це дало дуже не поганий результат заставивши працювати владу і шукати інші варіанти доходу,видобувати сировину виготовляти речовину і продавати її піднімаючи економіку країни . а в нас шо ЗА ЛИСТОК ФОРМАТОМ А4 РОСТАМОЖКА потрібно заплатити 4 тис $ за Б5 ЯКИЙ КОШТУЄ 1000$ або за 6 тис$ купуйте део а нус який без кондиціонера та підсилювача керма даже в 2008 рокі шо за ці гроші вийде дві ауді тт 2001,за літру бенз платіть по 35 і за квартиру 3500 при мінімалке в 3200 але вони порахували що вас в сімї троє значить субсидії вам не потрібні,мовчу вже про газ світло хліб воду та чому укр залізниця працює не на Україну вивозячи міліарди на офшорні рахунки чому коли засновник компанії електро транспоту запропонував Україні вигідні умови співпраці по оптовим цінам за умови скасування розтаможки всі в один голос проголосували проти відвернувши інвесторів переживаючи за економічні дири но не роблячи нічого для токо щоб іх не було ,вони переживають за екологію але електро транспорт для нас просто недоступний. розуміючи це все живучи в Україні хочеться плакати і кричати немаючи можливості шось змінити нас дальше кормлять субсидіями придумують нові слова девольвація міняють назви вулиць роблять вигляд шось роблять но по цим законопроектам живем ми а не вони і ця машина не їде і особисто моя мрія не родитись тут знов ! на жаль майбутнього тут я небачу і той хто міг би змінити цю країну до влади просто не допустять . потрібна повна перезагрузка верховної ради всіх міністрів президента з забороною вести бізнес взагалі займатись країною а не конкурентами десь там в зап.обл тим більше за кордоном німці відкривають заводи на территорії України тільки по одній причині мінімальні заробітні плати та хімічні отруєння викиди в атмосферу я рахую це принизливо а президент бідної держави з економікою індусів який відкриває завод в ДРУГІЙ багатішій країні це ЗРАДНИК свого народу. І ВІЙНА ЦЯ НЕ ОГОЛОШЕНА ТРИВАЄ вже ДОВШЕ ЧИМ ДРУГА СВІТОВА.
воля2 Показати IP 12 Жовтня 2018 00:04
ДЕПУТАТСЬКА НЕДОТОРКАНІСТЬ такого слова взагалі не повинно бути ! при невиконанні депутата поставлених на нього обовязків позбавлення волі з недопусканням в майбутньому займати обрані посади з середньою заробітною платою та життям по тим законам які були прийняті ними як в БІЛОРУСІЇ верховна рада це як перший клас якщо відібрати нових молодих людей вони будуть вчитися в них буде тисячі нових ідей вони будуть признавати свої помилкі а саме головне витель фізикі не може зробити нове відкриття тому що його так вчили що це не можливо і він даже пробувати не буде тому що бути такого не може і все.... і в нашій зраді сидять саме такі сиві старі ** які доказують шо відмінити розтаможку не можна тому що на пенсії не хватить а якщо не підняти ціну на бензин то їм на зарплати але я вірю. колись прийдуть люди які спробують зєднати нові елементи магній графіт добавивши марганцовкі покладуть між двома магнітами і відкриють новий вид енергії іі скажуть ви всі помилялись це ж так просто! такі люди нам потрібні на прикладі вчителів наукі і політикі...
Навуходоносор Показати IP 7 Листопада 2018 21:42
Большей чуши, чем "картельный сговор" и придумать невозможно! Это понятие применяется в странах с классической, либеральной капиталистической экономикой социально ориентированных государств! Например, в Швеции, Британии, Германии, Франции, Финляндии, Дании и пр. Для Украины, где функционирует модель капитализма, стилизованная под средневековые мануфактуры, под английский капитализм периода англо-бурской войны, под причудливый особый капитализм в Зимбабве периода правления Роберта Мугабе, где накопление капитала идет не собственным талантом и трудом, а разворовыванием бюджетных средств и близостью к "телу" "государя" - такое утверждение журналиста непрофессионально. Более того, оно вредно, ибо прикрывает истинную сущность причины - неэффективный и тупой государственный менеджмент и дикую азиатскую коррупцию.
Микола Джам Показати IP 14 Травня 2019 10:21
Чому всякі дубінські, які називають собе журналістами, відверто брешуть, а інші їм вірять? Хоча інформацію можна ж легко перевірити. Ціна 95-го в Швейцарії 1.64-1.72CHF ~ 42-44UAH, дизель дорожче. Це один в один?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus