USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Від 3 до 6 грн: перевізники назвали реальну вартість проїзду у Луцьку

12 Квітня 2018 16:54
Перевізники хочуть підвищення вартості квитка до 5 гривень, адже реальна ціна коливається від 3 гривень до 6 гривень. Із цього приводу громадськість обурюється, адже якість сервісу вкрай низька. Перевізники, своєю чергою, пригрозили страйками.

Про це йшлося під час громадського обговорення «Про вартість проїзду в автобусах, що працюють на міських маршрутах у звичайному режимі руху».

Зауважимо, що в проекті рішення передбачено новий тариф на проїзд у маршрутках по 5 гривень, що дорожче від нинішньої ціни на гривню.

На початку зустрічі директор департаменту економічної політики Олександр Озінович інформував про ситуацію.

«У Луцьку міську раду від підприємців надходили неодноразові звернення щодо підвищення вартості тарифів. Якщо в тарифі закладено вартість пального і вона зростає на 10%, то ми зобов’язані переглянути тариф. Нині зростання відбулося на 15%. Також зросли й витрати на мінімальну зарплату тощо.

Упродовж 2017-2018 років ми обстежили пасажиропотік на 90% маршрутів і побачили, що реальна вартість квитка коливається від 3,08 гривні до 6,7 гривні, середня вартість проїзду - 4,69 гривні», - інформував Олександр Озінович.
Зауважимо, що в новий тариф 5 гривень перевізники закладають рентабельність 10%.

Зі слів члена виконкому Михайла Щура, перевізники дотримуються графіків лише на 60%-80%. Відтак, він запропонував, аби за таких умов вони брали із пасажирів лише 60%-80% від вартості квитка.

На це представники міськради відповіли, що систематичні порушення є підставою для розірвання договору з недобросовісним підприємцем.

Нарікати на якість послуг почали й громадські активісти.

«Чого я маю платити 5 гривень, якщо немає в салоні озвучування зупинок для людей з інвалідністю по зору, в маршрутках брудно, накурено, водії не дотримуються графіків руху, якість вкрай незадовільна», - обурився Володимир Бут-Гусаїм.

Це, своєю чергою, не сподобалося перевізникам. Мовляв, готові зупинити транспорт якщо їхні вимоги ігноруватимуть.

Окрім того, учасники зустрічі надали свої пропозиції щодо покращення якості послуг від перевізників.

По завершенню зустрічі, проект рішення вивісять на офіційний сайт Луцької міської ради, аби впродовж 20 днів із ним могли ознайомитися лучани. Коли цей термін спливе, то його винесуть на розгляд виконкому.

Нагадаємо, раніше радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що коли місто закупить достатню кількість тролейбусів, то перевізники просто не зможуть диктувати міській раді свої умови.

«У цьому році буде придбано 10 тролейбусів з Європи, які матимуть кондиціонери та будуть доступними для людей з інвалідністю, також вони матимуть естетичний вигляд», - сказав Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 12 Квітня 2018 17:14
Хай зупиняють свій транспорт,поголодують і по 3 грн будуть возити.Дожилися,щоб зремонтувати свої корита то вони ще погрожують і ціну піднімають.
Хм Показати IP 12 Квітня 2018 17:28
Де обіцяне покращення коли просили проїзд по 4? А немає то хай спочатку виконають попереднє обіцяне тоді можна і про якусь ціну говорити. А краще на тролейбуси замінити маршрутки
Носатий дядько Показати IP 12 Квітня 2018 17:29
То нехай зупиняють свої ср\ні говн\вози. Переживемо.
Лучанин Показати IP 12 Квітня 2018 17:36
Розірвати зі всіма договора і оголисити тендер щоб по 4грн слабо??? Звикли що прибуток від 100%
соня Показати IP 12 Квітня 2018 19:30
Де обіцяне Поліщуком, що ціни не будуть підніматись.
лучанин Показати IP 12 Квітня 2018 21:26
Розірвати договори і оголосити новий тендер. А ще краще відмовитись від приватних перевізників на користь комунального транспорту, як в Львові і Тернополі.
лучанин Показати IP 12 Квітня 2018 21:44
"Упродовж 2017-2018 років ми обстежили пасажиропотік на 90% маршрутів.... " - цікаво як саме вони обстежували пасажиропотік, не видаючи квиточки пасажирам. Скільки їзджу маршрутками, ще жодного разу не бачив, щоб водій видавав квиток. Облік взагалі не здійснюється. Скільки треба -- стільки потім і написали, так щоб перевізникам було вигідно. Розірвати договори, оголосити новий тендер. Ввести продаж одноразових і проїзних на тиждень/місяць/квартал квитків на право проїзду будь-якою маршруткою в місті на зупинках, магазинах тощо, Подібно до того, як колись було із тролейбусами. А при вході в маршрутку, куплений заздалегідь квиток на право проїзду міською маршруткою пасажир нехай віддає водієві. А ці квитки нехай потім перевізник прад'явлвє для отримання від міської влади своєї частки прибутку. Власне ідея не нова і подібний підхід використовується для міжміських пасажирських перевезень, коли квиток купується на автостанції. Ось і буде тоді реальний облік пасажиропотоку. І реальна ціна проїзду.
ВВ Показати IP 13 Квітня 2018 10:33
Наххх їх гнати в шию. Купити електровозів рогатих більше і зробити там проїзд 3 грн. тоді всім стане вигідно. І буде повітря чистіше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus