USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Півстолітні гравюри до «Лісової пісні» презентували у Луцьку

23 Жовтня 2017 19:00
Унікальні гравюри, виконані ще в 1971 році та тематично присвячені драмі-феєрії «Лісова пісня» Лесі Українки, вкотре представили увазі лучан.

Міні-виставку творів волинського художника Михайла Савицького експонують із 23 жовтня у Волинському обласному академічному театрі ляльок із нагоди проведення в Луцьку ХХІ Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки.

Ці графічні твори Михайло Савицький виконав із нагоди 100-річчя від дня народження поетеси, їх тривалий час демонстрували на різноманітних художніх виставках у Луцьку, Києві та інших містах України. А п’ять років тому художник подарував колекцію Волинському краєзнавчому музею, у фондах якого гравюри зберігаються і до сьогодні.

Час від часу ці твори прикрашають організовані за участю музею заходи в місті.

«Такі твори не можна створити просто так, із великого бажання чи навіть із великої любові. Для цього потрібний серйозний вишкіл. Ці твори виконувати дуже важко, вони потребують неабиякої фізичної сили. Усе це зроблено з великою точністю та увагою, зі знанням техніки», – наголосила директорка Художнього музею Зоя Навроцька.
Близькі друзі художника, присутні на відкритті міні-виставки, також підкреслили, що шедеври створюються важко. Окрім того, пролунали сподівання, що видавці нарешті звернуть увагу на створені Михайлом Савицьким гравюри та використають їх для ілюстрування чергового випуску «Лісової пісні» Лесі Українки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus