USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Побороти коронавірус: Фонд Ігоря Палиці допоміг лучанам і медзакладам на понад 13 мільйонів гривень

14 Квітня 2020 16:47
Для боротьби з коронавірусом на Волині Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вже витратив більше 13 мільйонів гривень. Ці кошти засновник спрямував на термінове забезпечення медичних закладів області потрібним обладнанням, устаткуванням та засобами захисту для медиків, які опинилися віч-на-віч з невидимою смертельною недугою. Та це лише частина витрат, адже попереду ще чимало невідкладних робіт, які потребують фінансування.

Про це йдеться на офіційному сайті Фонду.

Нагадаємо, нардеп від Луцька Ігор Палиця виділив на боротьбу з коронавірусом 20 мільйонів гривень та закликав усіх волинян, які мають матеріальну можливість допомогти, не стояти осторонь проблеми.

«Максимально, не для піару, зверніться до всіх великих бізнес-структур, аграріїв, підприємців, якимось чином до контрабандистів, поліції, прокуратури – хай усі скидаються, хто заробляв гроші. Можуть інкогніто внести. Сьогодні час всім скидатися і рятувати область», – зазначив він.

Свого слова нардеп дотримав, а у Фонді одразу закипіла робота. Проаналізувавши з очільниками медзакладів потреби їх установ, керівництво Фонду склало план першочергового забезпечення лікарень необхідним. Найскладніший етап розпочався, коли менеджери взялися за пошук і придбання потрібних приладів та засобів захисту, частина яких через ажіотаж і спекуляції на ринку ще й нині у величезному дефіциті.

Читайте також: Як Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» допомагає у боротьбі з коронавірусом

Волинська обласна клінічна лікарня

У понад 650 тис. грн обійшлося придбання бронхофіброскопа та ларингоскопа. На засоби індивідуального захисту й дезінфекції, захисні окуляри тощо витрачено більш як 1,8 млн грн. Ще близько 1,4 млн пішло на закупівлю ліків та медичних виробів, на 500 комплектів постільної білизни та інші матеріали – майже 300 тис. грн. Загальна сума витрат на обласну лікарню наразі становить понад 4,2 млн грн.

Корпус обласної лікарні в Боголюбах

Левова частина фінансування припала саме на цей медзаклад. Адже спільним рішенням керівництва Фонду та т.в.о головного лікаря ВОКЛ Олександа Дударя в цьому корпусі вирішили приймати важких хворих, тому належно підготувати приміщення в короткі терміни було завданням не з легких. Окрім пошуку медикаментів та обладнання, доводилося залагоджувати й базові потреби лікарні. Приміром, понад 200 тис. грн витратили лише на металопластикові конструкції для розмежування площ під окремі бокси й унеможливлення контакту хворих з іншими пацієнтами та медичними персоналом. Ще 321 тис. грн – на купівлю обладнання для пральні, яке не замінювали ледь не з часів відкриття лікарні.
Система кріоциліндрів обійшлась у 558 тис. грн, а надсучасний апарат штучної вентиляції легенів з компресором – ще у 2,5 млн грн.
На системи подачі кисню для 6 та 5 поверхів, без яких неможлива робота апаратів ШВЛ, витратили 569 і 654 тис. грн відповідно.
Для забезпечення потенційних хворих ліжкомісцями Фонд за 1,9 млн грн придбав 65 сучасних багатофункціональних ліжок. На супутні витрати, покупку 15 тисяч штук захисник масок та постільну білизну витратили 413 тис. грн. Загалом витрати на корпус лікарні становили понад 7,1 млн грн.
Волинське обласне територіальне медичне об’єднання захисту материнства і дитинства

Новоутворене об’єднання, яке включає перинатальний центр та обласну дитячу лікарню, також отримало від Фонду Ігоря Палиці допомоги на 389 тис. грн. Ці кошти виділили на придбання термодезінфектора з мийними засобами, у 220 тис. грн обійшлися два потужні компресори для апарата штучної вентиляції легень. Встановлення металопластикових конструкцій, які потрібні для того, аби відділити діток із зони ризику від можливого контакту з хворими на коронавірус обійшлось ще в 21 тис. грн. Тож загальна кількість коштів для допомоги медзакладу становила 630 тис. грн.

Волинська обласна інфекційна лікарня

Волинська обласна інфекційна лікарня, де зараз перебувають хворі на коронавірус, давно потребувала модернізації обладнання, зокрема і для діагностики. Тому Фонд Ігоря Палиці придбав обладнання для своєчасної діагностики різних станів інфекційної патології, до якої входить біохімічний аналізатор, очисна система води та багатофункціональна клінічна центрифуга.

Також за кошти Фонду тут буде облаштований бокс для стерильних робіт для ПЛР-лабораторії. Загальна сума допомоги Фонду для обласної інфекційної лікарні становить понад 800 тис. грн.

Турбота про незахищені верстви населення

З настанням карантину чимало лучан опинилися в скрутних умовах, у багатьох гостро постало питання забезпечення продуктами. Хтось втратив роботу, і тепер не може дозволити купити собі найнеобхідніше, а комусь вийти з будинку не дозволяє стан здоров’я. Аби допомогти людям у скруті, Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» взявся забезпечувати лучан продуктовими наборами.
Починаючи з 24 березня, близько 700 людей вже отримали таку адресну допомогу, проте ця робота триватиме аж до закінчення карантинного періоду. Також Фонд не оминув увагою і допоміг антисептиками, продуктовими наборами й засобами захисту Територіальному центру соціального обслуговування. Загалом лише на цей напрямок діяльності Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» вже витратив 317 тис. грн.

Читайте також: Вдячність зі сльозами на очах: 5 історій лучан, які у безвиході не втратили віру в краще

Отож, за період боротьби з коронавірусом на Волині Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» витратив понад 13 мільйонів гривень. Також найближчим часом на базі інфекційної лікарні буде обладнана лабораторія для проведення ПЛР-тестування та чимало іншого на загальну суму понад 2 мільйони гривень. А попереду ще чимало викликів, з якими уже зустрілася волинська медицина. Тож робота не припиняється ні на день.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Микола Показати IP 14 Квітня 2020 17:24
Умнічка Палиця,дякуєм щиро

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus