USD 39.40 39.72
  • USD 39.40 39.72
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Покарання без ув'язнення: у Луцьку відкрили центр пробації

13 Грудня 2017 14:39
Відкриття Луцького міськрайонного відділу з питань пробації Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції відбулося 13 грудня в обласному центрі Волині.

Робота закладу сприятиме зменшенню кількості повторних правопорушень, проведенні ефективної роботи з клієнтами пробації, які відбувають покарання у громаді, та зменшення ними повторних правопорушень, що, своєю чергою, посилить безпеку міста.

Працівники центру не лише контролюватимуть поведінку людей, засуджених за вчинення правопорушень та яким надано шанс виправитися без застосування ізоляції від суспільства, а й намагатимуться дізнатися причини, що спонукали цих людей на погані вчинки. Люди, які тут працюватимуть, володіють необхідними знаннями про те, як виправити людину, не застосовуючи до неї позбавлення волі.


Зауважимо, що проведення ремонтних робіт приміщення стало можливим за підтримки Луцької міської ради, соціально-відповідальних представників бізнес структур та активних громадян Луцька та Луцького району.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад зауважив, що Луцьк недарма потрапив до переліку тих міст, в яких буде відкрито центр пробації.


«Ми зробили безкоштовний проїзд для працівників центру, аби полегшити їм роботу та зменшити фінансове навантаження на них. У міста є розуміння, що без цієї служби буде набагато тяжче дбати за безпеку міста та наших громадян»,- говорить Григорій Недопад.

Як розповів директор Департаменту пробації Міністерства Юстиції України Олег Янчук, центр пробації не є щось новим, адже служба існувала раніше – вона здійснювала контроль за виконанням своїх обов’язків особами, які вчинили правопорушення.


«Сьогодні ми відкриваємо абсолютно новий формат роботи з людьми, які мають певну загрозу для безпеки громади. Міська влада розуміє роль пробації в системі забезпечення безпеки громади, адже пробація – не засіб пом’якшення відповідальності правопорушників, а більш цивілізований підхід з точки зору громади.

Ізолювати людину від суспільства - це найпростіше, що можна зробити, але що буде потім, якою людина вийде з місць позбавлення волі? Пробація пропонує зовсім інший підхід до вирішення цих питань, забезпечуючи послуги по здійсненні контролю, підтримки правопорушників за допомогою певних методик. Ми можемо скоординувати поведінку, допомогти людині відмовитися від кримінального мислення, але працівники пробації – не універсальні солдати, які можуть все, їм у цьому має сприяти громада», - зазначив Олег Янчук.

Своєю чергою начальник Управління Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Богдан Гедз зазначив, що на базі міського відділу такий центр створили вперше в Україні.


Опісля привітальних слів відбулося перерізання стрічки та освячення приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus