USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

На Волині відкрили новий офіс «Центру пробації» і влаштували ярмарок з продажу робіт засуджених

9 Квітня 2024 15:50
Нині на території України нараховується близько 600 офісів «Центру пробації». Нове приміщення офісу Ковельського районного сектору днями відкрили в селищі Стара Вижівка. Крім того, провели благодійний ярмарок, на якому всі охочі могли купити вироби, що їх створили працівники установи та засуджені.

На відкриття нового офісу Ковельського районного сектору в Старій Вижівці завітав директор державної установи «Центр пробації» Олег Янчук, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Це важливий крок для громади, бо повертати людей, які скоїли злочини, до нормального життя потрібно і під час повномасштабної війни. Тож кошти на оновлений офіс виділили і від громади, і від філії державної установи на Волині.

«Це справді надихає на подальший розвиток. Ми розуміємо, що можемо думати про стратегію розвитку пробації, а на місцях, у громадах є підтримка, тому буде хороший результат. У центрі уваги громади стоїть людина. І гарні умови з клієнтами пробації, гарні умови для роботи працівників, звичайно, сприятимуть результатам, – прокоментував директор державної установи «Центр пробації» Олег Янчук. – Суть нашої роботи полягає в тому, аби зрозуміти, на якому саме етапі життя людина почала мислити неправильно, що і призвело до вчинення злочину».

За усіма вимогами приміщення офісу поділено на відкриту та закриту зони. Є кабінет для індивідуальної роботи із засудженими. Якщо працівник «Центру пробації» побачить агресію від клієнта, то зможе вийти в закриту зону та зачинити за собою двері на замок.

«У цій кімнаті ми проводимо роботу з засудженими. Щокварталу проводимо з ними бесіди для того, щоб вони більше не порушували закон», – зазначила провідна інспекторка Ковельського районного сектору №3 філії державної установи «Центр пробації» у Волинській області Ольга Хомич.

У «Центрі пробації» не лише проводять профілактичні бесіди з порушниками, а й за потреби допомагають їм знайти роботу через центри зайнятості.
Читати ще: Зеленський підписав закон про новий вид покарання – пробаційний нагляд

У новенькому офісі провели благодійний ярмарок. Усі лоти створили працівники державної установи «Центр пробації» та засуджені. Ініціював захід місцевий мешканець.

«Головна мета – допомогти в зборі коштів на баги. Це роботи працівників та клієнтів», – сказав керівник філії державної установи «Центр пробації» у Волинській області Юрій Перик.

«Організував збір на баги батько загиблого. Засуджені з різних районів нашої області підготували лоти, які розкупили. Зібрані кошти передаємо на закупівлю багів на фронт», – додав Старовижівський селищний голова Василь Камінський.

Виручені на ярмарку кошти передали місцевому мешканцю, який долучить їх до збору на придбання автомобіля для евакуації поранених і загиблих воїнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus