USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Покарання за домашнє насильство потрібно значно посилювати, – Констанкевич

4 Лютого 2021 10:29
3 лютого Верховна Рада ухвалила у першому читанні альтернативний законопроєкт № 3908-1, що стосується посилення відповідальності за вчинення домашнього насильства. Утім, він не передбачає збільшення штрафів за цей злочин, а лише додає у якості альтернативного покарання громадські роботи.

На цьому наголосила народна депутатка групи «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич, яка ініціювала подання основного законопроєкту № 3908, що передбачає збільшення штрафів за вчинення домашнього насильства. На її думку, санкцій, зазначених у альтернативному законопроєкті, недостатньо, однак депутатська група підтримала його, оскільки проблему потрібно терміново вирішувати, пише ТСН.

«На жаль, пройшли альтернативні норми про виправні роботи для насильників. Більшість звикла говорити про сімейні цінності, а не відстоювати їх. Відтак проблема законсервована і не буде вирішуватися. Співчуваю усім жінкам, а саме вони у 87% стають жертвами сімейного насилля. Ми підтримали альтернативний законопроєкт, тому що вважаємо, що з насильством у сім’ї треба рішуче боротися», – написала депутатка на своїй сторінці у соцмережі.

Вона висловила думку, що нині мізерні штрафи як ефективний засіб покарання чи запобігання насильству не працюють. Адже за перше вчинення правопорушення нині штрафують лише на 170-340 гривень, а за повторне протягом року – на 340-680 грн.

За словами Констанкевич, депутатська група «ЗА Майбутнє» у Верховній Раді до другого читання законопроєкту № 3908-1 пропонуватиме правки, мета яких – реально посилити відповідальність за домашнє насильство, а не залишати можливість відкупитися від покарання кількома сотнями гривень чи громадськими роботами.

Нагадаємо, у 2020 році Національна поліція зафіксувала понад 208 тис. скарг на домашнє насильство. 141 людина внаслідок цих злочинів зазнала важких травм, 74 людини – загинули.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 4 Лютого 2021 12:24
а дозволи на близькість подружжю зобов"язати видавати ЖЕКам

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus