USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Поки оформляв інвалідність, двічі забирала швидка», – атовець з Волині*

15 Липня 2019 18:30
Боєць АТО третьої хвилі призову, під час зустрічі з кандидатом в народні депутати від Партії «Слуга народу» Вячеславом Рубльовим в селі Гектари Горохівського району, розповів, із якими труднощами йому довелось зітнутися під час оформлення групи інвалідності. Про те, як у важкому стані трусився розбитими дорогами в маршрутках, щоб домогтися оформлення інвалідності, і двічі, прямо з маршрутних рейсів, його забирала швидка.

На зустріч із кандидатом в народні депутати Вячеславом Рубльовим прийшло чимало мешканців сіл Гектари й Антонівка. А все тому, що за минулі десять років майже ніхто в очі не бачив діючого депутата, тим більше, не було й жодних змін на краще, а все тільки гіршало і занепадало.

«Наші села хочуть знищити?...» – у відчаї запитували люди, які десятки років почуваються кинутими напризволяще. Раніше до них не приїздив нині діючий депутат, а тому на зустрічі з Вячеславом Рубльовим виливали у словах накопичений за роки зневіри біль і розчарування. Воно й не дивно, адже в селі Антонівка немає ні школи, ні садочка, не залишилось майже нічого, та й за збереження ФАПу люди теж хвилюються. А за дорогу обласного значення, що веде до села, й говорити боляче, бо ті глибокі ями та калюжі дорогою назвати важко. Кожен виїзд із села для людей – справжнє випробування.
Що вже говорити про хворих, яких потрібно доправити до лікарні – таким шляхом до медичного закладу можна просто не доїхати. І як сумне підтвердження важких реалій – історія місцевого Героя України, атовця третьої хвилі призову Андрія Коносевича. Чоловік переніс операцію, а під час оформлення інвалідності бійцю довелось відчути на собі всю важкість бюрократичної системи.

«Всяке було, навіть до грошей доходило, – розповідає Андрій. – Два місяці, замість того, щоб лікуватися, я мусив їздити до Луцька, доводити свою інвалідність. Два рази, дорогою з Луцька до Горохова, швидка мене прямо з маршрутки забирала. Але мені все одно доводилось особисто возитися з тими документами, оформляти, проходити всі ці процедури з великими проблемами».

Тепер Андрій переймається, чи не доведеться витерпіти подібного під час повторного підтвердження інвалідності.

Вячеслав Рубльов, разом із Сергієм Балицьким, засновником волонтерського центру «Серце патріота», під час зустрічі обмінялись із Андрієм телефонними номерами та взяли під контроль вирішення питань допомоги учаснику АТО.

«В першу чергу поможіть нам з дорогою», – лунали звернення людей під час зустрічі з Вячеславом Рубльовим. Люди переймаються майбутнім своїх сіл і болісно сприймають ситуацію, коли виборці продають свої голоси «за гречку». Кажуть, від подібного громада тільки втрачає. Присутні на зустрічі розповідали, що й навіть за Януковича випадки продажу голосів траплялися в їхніх селах, обурено називали й прізвища тих, хто йшли на такий крок. А про депутата, який вже два терміни є представником їхнього села у Верховній раді кажуть, що його не бачили й жодної допомоги не відчули.

«А ви ще до нас приїдете після виборів?» – такі питання ставили люди, зневірені у владі.

«Чому раз? – відповів Вячеслав Рубльов. – Маємо налагодити постійну співпрацю, через вашого представника чути один одного і спільно вирішувати проблеми ваших сіл. Зараз – саме той час, коли ганебну практику збору голосів і зникнення горе-депутатів на п’ять років, до наступних виборів, можна залишити в минулому. А за жахливий стан доріг варто притягнути винних до відповідальності, адже за час поїздок по Горохівщині ніде не бачив капітального ремонту дорожнього покриття. Для села дорога – це як життєва артерія, без якої жителі просто лишаються осторонь, без розвитку і майбутнього. І лише після оновлення влади можна буде змінити цю ситуацію. Бо якщо депутат просидів у Верховній Раді два терміни поспіль і нічого не зробив, невже можна сподіватися, що він здатен на глобальні зміни в подальшому? Я йду до Верховної Ради, щоб працювати, щоб був результат і ви побачили зміни. У тих громадах, із якими вже працював як депутат обласної ради, люди побачили справи, а не порожні обіцянки і сьогодні вже з довірою звертаються до мене із наступними питаннями, які будемо вирішувати разом».
Візит Вячеслава Рубльова став для громади двох сіл позитивним винятком, адже в минулому до їхніх сіл ні кандидати, ні депутати навіть не навідувалися. Люди казали – хочуть такого депутата, із яким цей позитивний виняток стане правилом і переросте у вдалу співпрацю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus