USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція США знала про загрозу штурму Капітолію за 3 дні до заворушень, – ЗМІ

16 Січня 2021 21:47
Поліція Капітолію була проінформована щодо загрози штурму будівлі Конгресу США за три дні до смертельних заворушень, які відбулися 6 січня.

Про це повідомляє ТСН з посиланням на The Washington Post, у розпорядженні якого опинився звіт внутрішньої розвідки.

«Через напружене політичне середовище після виборів 2020 року не можна виключати загрози руйнівних дій або насильства», – йшлося у 12-сторінковому документі.

Автори зазначали, що мішенню протестувальників може стати саме будівля Конгресу США.

«Прихильники нинішнього президента розглядають 6 січня 2021 року як останню можливість скасувати результати виборів, – наголошували правоохоронці. – Почуття відчаю і розчарування може призвести до насильницьких дій». У поліції Капітолія цю інформацію поки не коментують.

Ексочільник поліції Капітолію Стівен Сунд, який подав у відставку після заворушень, раніше заявляв про відсутність інформації, яка «вказувала б на те, що натовп захопить Капітолій».

Водночас він визнавав, що знав про ймовірність «великого скупчення людей, яке може призвести до жорстоких сутичок».

Як повідомлялося раніше, 6 січня Конгрес США зібрався, щоб затвердити перемогу Джо Байдена на президентських виборах. Однак засідання довелося перервати, оскільки прихильники чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в будівлю Конгресу.

Для придушення заворушень у Вашингтон ввели Національну гвардію й оголосили в місті надзвичайний стан.

Незабаром Трамп закликав своїх прихильників розійтися, однак продовжував заявляти, що «вибори вкрали» і що він розуміє «їхній біль».

Унаслідок штурму Капітолія загинули п’ять людей, зокрема один поліцейський, понад 50 – затримані.

Пізніше в Капітолії відновилося спільне засідання двох палат Конгресу, на якому офіційно затвердили підсумки президентських виборів і перемогу Байдена.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus