USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Поліція відпустила всіх затриманих мітингувальників під Радою

17 Грудня 2019 20:18
Поліція увечері 17 грудня відпустила 26 затриманих під час зіткнень під Верховною Радою у Києві, які виступали проти ухвалення закону про ринок землі.

Про це повідомляє hromadske з місця події.

Представники «Національного корпусу» й інших націоналістичних організацій приїхали до Печерського районного відділу поліції та вимагали відпустити затриманих.

«Під Печерським управлінням поліції я сьогодні бачив близько 200-250 представників «Національного корпусу», які зайняли певну проїжджу частину… Вони всім аплодували, вийшли і оголосили, що всім 26 затриманих відпустили», — сказав кореспондент hromadske Богдан Кутєпов.

Раніше у поліції заявили, що під Верховною Радою під час мітингу правоохоронці демонтували намети та заявили, що затримали «найбільш активних» учасників.

Нагадаємо, 17 грудня 2019 року під будівлею Верховної Ради України зібрався мітинг, учасники якого вимагають не допустити ухвалення у другому читанні законопроєкту про запровадження ринку сільськогосподарського призначення.

У Києві в урядовому кварталі неподалік Верховної Ради сталися сутички між представниками «Нацкорпусу» та поліцією. Сьогодні там відбувався мітинг проти ухвалення закону про ринок землі.

Мітинг організували низка політичних сил, серед яких «Всеукраїнське об'єднання «Свобода», «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», «Аграрна партія» та «Національний корпус». Загалом, за даними поліції, в акції протесту беруть участь 1,5-2 тисячі людей.

Зазначимо, що станом на ранок 17 грудня у порядку денному парламенту не було законопроєкту про запровадження ринку сільськогосподарських земель у другому читанні, проте 16 грудня голова фракції більшості «Слуги Народу» Давид Арахамія повідомив, що Рада може почати розглядати цей законопроєкт 17 грудня.

«Я не бачу яких-небудь причин, чому зараз ми маємо відкладати голосування по ринку землі. Там багато правок. Я не маю на увазі, що ми проголосуємо та ухвалимо — ми просто почнемо», — повідомив Арахамія у відповідь на запитання журналістів.

Загалом депутати подали до законопроєкту про ринок сільськогосподарської землі понад 4 тисячі правок. Більшість з них стосуються права іноземців купувати українську землю, а також максимально можливої площі сільгоспземель, яку можна буде концентрувати в одних руках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Питання Показати IP 17 Грудня 2019 20:40
А хтось з нацкорпусят взагалі лопату в руках тримав і бачив, як в полі пшениця росте?
Всезнайко Показати IP 17 Грудня 2019 22:06
А нах було затримувати? А бруківку вклали на місце?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus