USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Польща готує зміни до закону про допомогу біженцям з України

24 Травня 2022 05:51
Віце-міністр МВС Польщі та уповноважений уряду в справах біженців з України Павел Шефернакер анонсував нові зміни до закону про допомогу біженцям з України.

Проєкт змін до закону мають представити вже за кілька днів. За словами Павла Шефернакера, в документі будуть рішення, які мають зробити більш гнучким ринок праці для біженців з України, покращити можливість українців відвідувати курси польської мови, створити пункти дошкільної підготовки дітей з України й не тільки, повідомляє ТСН з посиланням на pap.pl.

«Сьогодні найголовніше, аби ми до 1 липня підготували такі системні рішення, які дозволять стабілізувати ситуацію в найближчі місяці. Вони пов’язані з доглядом за дітьми, з освітою та ринком праці», – зазначив уповноважений уряду в справах біженців з України.

Також він додав, що зміни до закону передбачають створення спільного ресурсу прикордонної служби Польщі та Департаменту соціального страхування (ZUS). Такий ресурс дозволить прослідкувати, щоб біженці з України, які виїхали або виїдуть з Польщі, не користувалися далі пільгами й привілеями, на які вони мають право як біженці.

Окремий рядок змін передбачає, що органи самоуправління в Польщі зможуть використовувати покинуті порожні приміщення в тому числі для облаштування їх під тимчасовий притулок для біженців з України.

За словами Павла Шефернакера, вже 1,1 млн біженців з України отримали в Польщі номери PESEL. Серед них – близько 450 тисяч осіб працездатного віку. Водночас майже 160 тисяч з них вже знайшли в легальну роботу. За попередніми оцінками польського уряду, в країні може залишитися на довше до 1,5 млн біженців з України.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда у неділю, 22 травня, перебував із візитом в Україні і особисто виступив у Верховній Раді. Зокрема, виступаючи з трибуни ВР, Дуда заявив, що Росія повинна виплатити Україні контрибуції через війну. Також президент Польщі пообіцяв зробити все можливе, щоб Україна стала членом Євросоюзу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Правда Показати IP 24 Травня 2022 06:51
Такими темпами Україна залишиться без українців і це дуже прикро...
біженка з дітьми Показати IP 24 Травня 2022 08:03
там половина аферистів, ніякої їм допомоги

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus