USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Польща розпочала екстрені поставки газу в Україну

2 Березня 2018 16:55
НАК "Нафтогаз" і польська нафтогазова компанія PGNiG підписали контракт на строкову поставку газу після заяви російського "Газпрому" про відмову від поставок блакитного палива до України.

Про це повідомляє ТСН з посиланнм на прес-службу польської компанії.

Поставки розпочалися в п'ятницю, 2 березня, о 6 годині ранку через вузол Германовице, який з'єднує польську транспортну систему з українською. Контракт діє до кінця березня 2018 року, його обсяг складає понад 60 млн кубометрів.

"Енергетична солідарність та хороше співробітництво з сусідніми країнами - наш обов'язок. Особливо зараз, коли Україна не отримує поставки з Росії, і попит на природний газ для опалення збільшується через сувору зиму, - сказав Петро Возняк, голова правління PGNiG. - Ми готові збільшити обсяги поставок або продовжити термін дії контракту з "Нафтогазом" залежно від потреб українського ринку", - додав він.

При цьому Возняк заявив, що PGNiG здатна забезпечити стабільне і надійне постачання газу як із власного польського видобутку, так і через поставки газу з Катару та США.

Нещодавно в російському "Газпромі" заявили про те, що всі раніше укладені з Україною контракти будуть розірвані. Такий крок у "Газпромі" пояснили тим, що рішення Стокгольмського арбітражу порушило інтереси компанії.

Для того, щоб унеможливити енергетичну кризу в країні, в енергетиці України оголосили надзвичайний стан.

З метою економії енергоносіїв на Волині тимчасово не працюватимуть держустанови, школи та ДНЗ. Так, з 2 до 7 березня 2018 року тимчасово призупиняють навчально-виховний процес у закладах загальної середньої освіти, а з 3 до 7 березня 2018 року - заклади дошкільної, позашкільної освіти, естетичного та спортивно-оздоровчого виховання. Закладам охорони здоров’я здійснювати надання послуг в штатному режимі. Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради. У Луцьку рекомендують скоротити робочий день з 9 до 16.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
777 Показати IP 2 Березня 2018 16:58
Интересно.почем пшеки нам впарили российский газ?
Ентот кацап до 777 Показати IP 2 Березня 2018 20:36
Так дешевше ніж скрєпануті орки. Да і саме тоді коли Україні потрібно! А на рахунок "впарили" - так то Україна рашку впарила в суді, хахаха!!!
Порох Показати IP 2 Березня 2018 18:31
Чекайте на підвищення тарифів))
Ботокс до Порох Показати IP 2 Березня 2018 20:41
А ви чекайте кадирку на царство, бо ботоксний *андон вже не довго воздух плртити буде!
ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Березня 2018 19:36
купувати у ПОЛЬЩІ російський газ, це як лікувати горло через задній прохід.
Ііі до ще не зовсім свідоми Показати IP 2 Березня 2018 20:40
Скоро вата довийо ... зі мвоїм газом, вже нафту по 120 дол. просрала. А газ в Польщі не рашинський, максимум мішанка з різних постачальників. Да й з рештою, нам яка різниця, якщо раша знову ж обісралась ?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus