USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Економія енергоносіїв: на Волині не працюватимуть держустанови, школи та ДНЗ

2 Березня 2018 10:30
Школи та ДНЗ не працюватимуть до 7 березня: на Волині впроваджують заходи для економії енергоносіїв.

Про це стало відомо під час засідання антикризового енергетичного штабу 2 березня у Луцьку.

Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик повідомив, що завтра не працюватимуть державні установи. Терміном від 3 до 7 березня призупинять роботу закладів вищої, професійно-технічної освіти, загальноосвітніх закладів та ДНЗ. Для органів місцевого самоврядування пропонують ввести скорочений робочий день з 9 до 16 години на вказаний термін, а також дати розпорядження енергопостачальним підприємствам вести ощадливий режим подачі енергоносіїв, не порушуючи цим режим роботи тепломереж. Заходи впроваджують з метою економії енергоносіїв, зважаючи на спробу Росії спровокувати енергетичну кризу в Україні.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт повідомив, що школи у Луцьку припинять роботу вже сьогодні, ДНЗ – завтра. Завтра оголосять вихідний, який перенесуть на одну з субот у травні-червні.

До заходів економії енергоносіїв приєднується також Нововолинськ, де призупиняють роботу навчальних закладів, басейну, спорткомплексу, зекономити планують в межах 20% енергоносіїв. У Ковелі призупиняють роботу шкіл сьогодні, завтра не працюватимуть ДНЗ. Усі заклади медицини у місті працюють на твердопаливних котельнях, тому негативних наслідків щодо обмеження енергопостачання не буде.

Зі слів заступника голови ОДА Світлани Мишковець, позашкільні навчальні заклади області також припиняють роботу до 7 березня.

«Волиньобленерго» просять наразі припинити планові ремонтні роботи, щоб аварійно-ремонтні групи були готові до позапланових ситуацій. Також для економії практикуватимуть відключення вуличного освітлення та пониження температури в домівках в області.

Звернення до органів місцевого самоврядування області, пов’язане з заходами заощадження енергоносіїв розмістять на веб-сайті ОДА. Волинянам пояснюють, що ці заходи – вимушені, оскільки північний сусід «показує зуби» у гібридній війні: Росія намагається ігнорувати рішення суду і понизила тиск у транзитному газопроводі. Для того, щоб унеможливити енергетичну кризу в країні, в енергетиці запроваджують надзвичайний стан.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
Оце правильно Показати IP 2 Березня 2018 12:06
закривайте все і відключайте всі котельні і електростанції і всі дружно виїжджаємо до Європи, там і тепло і зарплати більші а ціни менші, нафіг цю злиденну Україну!
Лалала до Оце правильно Показати IP 4 Березня 2018 09:53
Наплив ватних солдатів інформаційних військ в кожній темі про газ ПРОСТО ВРАЖАЄ ... ЩО Ж ПАрАШУ ТАК РОЗДРАКОНИЛО, ЧОГО Ж ТАК ЯДОМ БРИЗЖЕ ??? А все тому,що Україна нагнула в суді перед всім світом і газпром, і рашу, і ботоксного презерватива. От інформвійська і бісяться, - хахаха, ВАТНОЮ ІСТЕРИКОЮ ЗАДОВОЛЕНИЙ!
Мама Показати IP 2 Березня 2018 12:23
А вони неподумали ,куди тепер дівати діток дошкільного віку?! На роботу водити, за собою?!
коля Показати IP 2 Березня 2018 12:32
порт сіті,промінь,спорт лайф,адреналін тоже закриють?
Андрій до коля Показати IP 2 Березня 2018 14:53
у них впав виторг і вони закривають всіх а до них вхід вільний і прибиль наяву
Володимир Показати IP 2 Березня 2018 12:40
Газ в Україну йде реверсом з Європи (+ запаси в газосховищах), електроенергія своя, вугілля вітчизняного виробника купують неохоче беруть російський. А ці ..... створюють проблеми на рівному місці. Видно знов треба закупити щось по завищених цінах.
Володимиру!!!!!!!!!! Показати IP 2 Березня 2018 12:56
Росія намагається ігнорувати рішення суду і понизила тиск у ТРАНЗИТНОМУ газопроводі.
Анонім до Володимиру!!!!!!!!!! Показати IP 2 Березня 2018 14:11
так зменшити подачу газу у Європу.
Степан(Крымчанин) до Володимиру!!!!!!!!!! Показати IP 2 Березня 2018 16:18
Вчи матчасть-не ворує а, опротестовує. До моменту приняття рішення та набуття чинності всї договірні взаємини блокуються.
скептик до Степан(Крымчанин) Показати IP 2 Березня 2018 18:17
це згідно якого права, маацковського ? договір є дійсним і його треба виконувати. чи принцип бери або плати стосується лише того, хто платить ?
! до скептик Показати IP 4 Березня 2018 09:49
В них по потребі право замінюють ботоксними висерами, репліками кіріла, або візгами жиріка. Але ж то мокшани, вони ще донедавна мухоморами обжирались. Хоча ось цей Крисчанин скоріше за все зараз на мухоморах, бюо інакше його "брєд" не поясниш.
123й до Степан(Крымчанин) Показати IP 4 Березня 2018 09:46
Стйопа, чим більше ти пишеш, тим більше я пересвідчуюсь в твоєму низькому інтелектуальному рівні. Хоча чого дивуватись, вата вся така.
Олег Показати IP 2 Березня 2018 12:58
Кричать по усіх каналах ,що ми не купуємо російский газ,весь газ з європи,перекрили кран і вияснилося що треба вводити надзвичайний стан.Кажуть невистачає 15 000 000 кубів,бо великі морози,збільшився відбір зі сховищ,тобто вони мабуть думали що зимою температури +30
Ііі до Олег Показати IP 3 Березня 2018 14:43
Я РАДИЙ ЩО ТИ РОЗУМІЄШ, ЩО РАШКУ НАГНУЛИ. Патаму и информвойска всполошились, переводят внимание с проиграного рашкой суда. ХАХАХА
Андрій Показати IP 2 Березня 2018 13:11
Шановні співвітчизники як це все набридло, знущаються з простого робочого і потім дивуються чому всі так стрімко виїжають за кордон. Ну як жити в країні де одні пенсіонери та льготнікі з боживільними пенсіями. А бюджетників скільки прокурорів і т.д. За опалення нараховують десь з іншої планети приїжджі... Капец залишаться в неньці тільки вищевказані мешканці всі хто поповнює казну будуть закордоном... Хай щастить довели....
я Показати IP 2 Березня 2018 13:21
садочки, школи закривають, ліхтарі на вулицях вимикають, ЗАТЕ нічні клуби, бари, торгові та розважальні центри працюють хоч 24 години на добу і нема в них ніяких проблем з енергетикою!!! Дивні пріорітитети... Діти не ходять в школу, зате можуть піти в нічний клуб.
ммм Показати IP 2 Березня 2018 13:34
Скільки ще це бляд -тво триватиме?
Степан(Крымчанин) до ммм Показати IP 2 Березня 2018 16:24
Поки не порозумнішаєте. Бачили очи,що обирали...
крисчаніну до Степан(Крымчанин) Показати IP 2 Березня 2018 18:19
чиє би вже мичало. олігархо-бандота - це звідки ?
Рома Показати IP 2 Березня 2018 13:36
Не згадуйте цю стару - мишковець!
Степан Показати IP 2 Березня 2018 13:48
На собі щось не видно щоб економили
Свідомий ще раз Показати IP 2 Березня 2018 13:50
У тарифі закладено ринкові ціни на енергоносії, все прирівнюємо до європейських цін, а винувата знову РФ, можливо, вже хватить людей обманювати, і припинити купувати вугілля у бойовиків, тим самим фінансуючи війну і тероризм, зокрема!
Анонім Показати IP 2 Березня 2018 14:14
та нафіга та влада взагалі ? вона ж нічого не вирішує. діє закон джунглів
Андрій до Анонім Показати IP 2 Березня 2018 14:52
згоден нах.й цю владу
дістало Показати IP 2 Березня 2018 14:49
вибл№дки, я справно плачу за опалення і понижувати температуру. дайте дозвіл на автономне опалення і нікому ваші радянські котельні не треба
22 до дістало Показати IP 3 Березня 2018 08:03
А нашій міській владі це не вигідно
Люди Показати IP 2 Березня 2018 14:56
Держава дурників. в школу вичтелям в дитсадки вихователям ходити чи закриють на ключик ?? ЩО це за безпорядок? Чому Президент і Прем"єр не виходить в ефір і не пояснює що робиться? Що влада таке робить? Економить на бідних людях???????????????
Михайло Показати IP 2 Березня 2018 16:26
Я не розумію чому закривають школи в Камені-Каширському, вони опалюються дровами, всеодно будуть палити в такий мороз
Криво Показати IP 2 Березня 2018 16:47
Їжачки,плювались,кривились,жалілись,молились—але вперто продовжували їсти—КАКТУС, бачили очі ,що вибирали— тепер їжте , хоч повилазьте...
Да до Криво Показати IP 2 Березня 2018 17:18
От нiби правильно сказано, але чим завинили тi хто не вибирав? Пенсiонери i особливо дiти. Люди рiзнi, особливо в Украiнi.
порошенко Показати IP 2 Березня 2018 16:49
"Помните, как мы встречали предыдущие Новые года? Все время были переговоры по поставкам газа в Украину. Все время обвиняли Украину, что, то мы газ крадем, то мы транзит не можем обеспечить. Мы какие-то были неполноценные. Что было сделано за два последних года? Мы – ЭНЕРГОНЕЗАВИСИМЫ. Они стучат: "Может, возьмете наш газ?" Да, нет – у нас все в порядке", – слова Порошенко....28 декабря 2017 года
Олександр Показати IP 2 Березня 2018 21:23
в нас же в газосховищах ''достатньо'' газу, чи не так , панове ?
Іван Показати IP 3 Березня 2018 00:04
Краще б закрили всі збиткові підприємства і заводи,які працюють з старим савдеповським газовим обладнанням,газ яких вилітає в «трубу» і отримуючи на цей газ державні дотації!!!!???
ТТ Показати IP 3 Березня 2018 03:19
Відвертішої казки Порошенка про "енергонезалежність" годі і придумати. А народ у неї повірив!
Мусічка Показати IP 3 Березня 2018 07:03
А у нас керовніцтво плювати хотіло на все- сказано працювати, а те що нема куди дітину діти то твої проблеми, таке враження що на свому місці кожен цар і бог. Істинно країна дураків і мудаків. Все рахують, що хватить, і газу і коштів, а як до діла, то все , як завжди. Є і свій газ, тільки ніде його не фіксують, і продають як імпортний. Звісно такі зарплати платять чинушам з наших карманів, що огого

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus