USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Польща вже прийняла у себе перших біженців з Білорусі

18 Серпня 2020 17:01
Польща почала приймати перших політичних біженців з Білорусі і відкрила шлях для тих, хто відчуває себе в небезпеці через політичні переконання.

Як повідомляє Європейська правда, про це в ефірі RMF FM сказав заступник глави МЗС Польщі Мартін Пшидач.

Він нагадав, що у міжнародному праві існує така річ як гуманітарна віза, а також надання притулку.

«Але ми в той же час попросили наших консулів і прикордонників про якнайшвидшу видачу віз в ситуації політичної загрози» – сказав Пшидач.

«Є різного роду прохання, наразі одиничні, прохання про перетин кордону без відповідних документів. Ми таку стежку для тих, хто з політичних причин тікає з своєї країни, відкрили, і вона відкрита для всіх, хто відчуває загрозу», – пояснив заступник мінстра.

Він наголосив, що це не є заохоченням для виїзду з Білорусі, а лише гарантією на випадок проблем.

«Є випадки, коли в останні дні особи просили про таку підтримку з боку польської держави і таку підтримку отримали», – сказав Пшидач, відповідаючи на питання, чи вже хтось скористався правом на політичний притулок у Польщі.

Нагадаємо, минулого тижня Сейм Польщі ухвалив резолюцію з засудженням насильства щодо мирних демонстрантів у Білорусі і закликом до уряду розглянути можливість прискореного прийому біженців з цієї країни.

Як повідомлялося раніше, 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори. У ЦВК оприлюднили попередні результати. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців. 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, сталися сутички з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями. У понеділок ввечері протести поновилися. Силовики в Мінську знову відкрили вогонь по людях. У МВС Білорусі підтвердили загибель одного з демонстрантів. 18 серпня міністерство внутрішніх справ Білорусі підтвердило загибель 19-річного протестувальника.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Павлик Морозов Показати IP 18 Серпня 2020 17:37
Правильно Польща робить: прийняти біженців з Білорусії, хто відчуває себе в небезпеці через політичні переконання, нагодувати, одягти, надати картку поляка, підготувати в таборі бойовиків і через шість місяців направити знову в Білорусію з метою здійснення нових протестів та можливої ліквідації О.Г.Лукашенка.
Генерал Власов до Павлик Морозов Показати IP 18 Серпня 2020 21:41
Ти забув про негрів на танках...
1 до Павлик Морозов Показати IP 18 Серпня 2020 21:48
О чудо, сам лукан-бульба на наш сайт заглянув...
отак вони Показати IP 18 Серпня 2020 18:18
Готують Білорусі долю України - відстійника європи з поступовим знищенням національної економіки, освіти, медицини, зменшенням населення..... Шкода білорусів, в цілому не дурний народ і нормальна країна... самі себе знищать.
1! до отак вони Показати IP 18 Серпня 2020 21:47
Ну якщо чесно, тільки зовсім чесно, то економіка Білорусі тримається тільки за рахунок рф ії. Білорусь закредитована москвою на десятки мілярдів $, а ще субсидування дешевими енергоносіями на млрд. $, а ще це ринки збуту для білоруських креветок ... Білорусі як такої вже немає, це округ рашки, і економічно, і політично.
К.лучанин Показати IP 18 Серпня 2020 21:50
То нічого що Польща. Он Росія танки і БТРи в Білорусію підганяє. Скоро одним государством стануть.
#80 % Показати IP 18 Серпня 2020 22:37
Пакуль жыве Бацька - жыве Белорусь! Когда заводы станут, то Нормальные Специалисты не в Польшу поедут, а в Россию!
Я Показати IP 19 Серпня 2020 06:55
не біженці тікають а проплачені госдепом...не пройшов переворот як за океаном розраховували

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus